Bedste Gamer Laptop – Anbefalinger & Købsguide

Er du ude efter at få fuld udbytte af rigitg mobil gaming, og her er der ikke tale om at spille på en smartphone, så vil du være interesseret i at se vores Top 5 Gamer Bærbare i 2021. De her bærbare computere er ikke ligesom enhver bærbar. Disse er mobile gamer bærbare, der er designet fra bunden, til at konkurrere med high-end gamer setups.

Gaming plejede at være en af de ting, der enten blev gjort på et skrivebord eller gjort på en konsol. Borte er de dage, hvor folk pakkede alt ned og bragte hele deres stationære setup til et LAN. Det er ikke kun på grund af den teknologiske udvikling på internettet, men også fordi de bedste gamer-virksomheder sætter mere tid og kræfter i deres laptops nu.

Vi ved, at hvis du ofte er på farten, og ikke har mulighed for at bringer din gamer pc med dig alle vegne, så er en gamer bærbar et fantastisk alternativ – især i 2021. Du kan nu kræve samme ydeevne og specifikationer af en bærbar, som du kan med en stationær pc. Vi har samlet nogle af de bedste gamer laptops i denne guide her.

Vi har lavet benarbejdet for dig, og fundet frem til de bedste gamer laptops i 2021, så du kan bruge mere tid på at spille, og mindre tid på at undersøge hvilke bærbare der kan tage din gaming til det næste level.

Tag et kig på nogle af de bedste gaming laptops vi har i år herunder.

De Bedste Gamer Laptops

Acer Predator Helios 300

Acer Predator Helios 300

CPU: 9th Gen Intel i7 Processor
RAM: MAX: 32GB DDR-2666
GPU: GeForce RTX 2070 8GB GDDR6
Hukommelse: 1TB eller 2TB NVMe + SATA
Skærm: 15.6 eller 17.3 FHD (1920×1080) 144Hz, 3ms, IPS panel

​En lækker gamer maskine har vi her fra Acer med Predator Helios 300. Du ved sikkert allerede, at Acers Predator-serie er navnet for deres Gaming maskiner og udstyr. De har gjort det helt nemt og ligetil med Helios 300. Du får op til 17,3” af rigtig lækker skærm på maskinen, der kører med 144hz. Ikke nok med at den leverer billederne med 3ms svarhastighed, så får du også et IPS-panel, der kører frekvensen. Det er en stor præstation for enhver bærbar computer.

Den niende generation af hexacore CPUs sørger for at du får en maskine der hurtigt ryger til tops, når det kommer til PC-ydelse. Selvom du ikke får det hurtigste grafikkort i verden, så får du bestemt et af de mest imponerende prisen taget i betragtning med GeForce RTX 2070. Den bærbare computer kommer med NVMe og SATA-drev som standard og har op til 32 GB DDR4-2666 RAM.

Noget rigtig interessant ved maskinen er den 4. Gen Aeroblade 3D-køleteknologi, der er implementeret i skærmen, som fungerer rigtig godt. Alle kølere virker, men Aeroblade ser ud til at være lidt bedre end de fleste andre, som vi har undersøgt. Det holder den bærbare computer relativt kølig, uden at det lyder som om du sidder ved landingsbanen i den nærmeste lufthavn.

Der er også et 4-zone RGB-tilpasset tastatur med konkave-formede taster til WASD-tasterne til at gøre din gaming så meget mere fordybende på dine fingre.


Acer Nitro 5

Acer Nitro 5

CPU: 9th Gen Intel i7 Processor
RAM: Max 32GB DDR4-2666
GPU: GeForce GTX 1660Ti 6GB GDDR6
Hukommelse: 2x M.2 SSD slots (NVMe PCIe Gen3 / SATA)
Skærm: 15.6 eller 17.3 FHD (1920×1080) 144Hz, 3ms, IPS panel

Her er en bærbar fra Acer, nemlig Nitro 5, som har taget en unik plads, ved at tilbyde den samme fremragende skærm med et 144Hz IPS-panel, men samtidig også tilbyder et grafikkort, der er mere prismæssigt overkommeligt, end det er toppen af poppen. GTX 1660Ti er ikke et gammelt grafikkort, det er et relativt nyt lanceret kort. Et der er designet til at passe ind i et speicelt hulrum. Normalt vil det være til gamere, som har et grafikkort fra 9 eller 10 linjerne, som ikke er helt villige til at gå op til 20-linjen endnu.

Der er en række forskellige modeller i Nitro 5-serien, så det er bedst at sikre, at du finder nøjagtigt, hvad du leder efter, når du vælger din maskine. Nogen af dem kører med AMD Ryzen-processorer, mens andre starter ved Intel i5 og op, så du kan virkelig tilpasse dem efter din egen smag i hele rækken.


MSI GS65 Stealth

MSI GS65 Stealth

CPU: 8th Gen Intel i7 Processor
RAM: Max 32GB DDR4-2666
GPU: GeForce RTX 2070 8GB GDDR6
Hukommelse: 2x M.2 SSD slots (NVMe PCIe Gen3 / SATA)
Skærm: 15.6 FHD (1920×1080), 144Hz

GS65 Stealth fra MSI er et godt valg når det kommer til valg af gaming bærbar. Den kommer udstyret med et RTX 2070 grafikkort. Et rigtig godt kort, som sagtens kan levere varen i en verden af online gaming. Hvis du vælger at gå efter det, så kommer GS65 også med 144hz IPS gaming panel, som sikrer dig at få de højeste FPS, så du ikke vil opleve nogen screen-tearing eller andre problemer.

Årsagen til, at denne bærbar kaldes Stealth, er fordi den er super tynd og vejer meget lidt. Maskinen er kun 17,9 mm tyk og vejer ind til 1,88 kg. Dette er vanvittigt, når du tænker på, at denne maskine kan spille nogle af de allernyeste spil. MSI oplyser , at denne bærbar kan holde batteri i omkring 8+ timer på farten, og at opladeren er noget lettere end tidligere. Som med de fleste bærbare computere leveres den med dynamisk temperatur- og ydeevnebalancering, hvilket betyder, at du kan få den til at køre i turbo og være så støjende og kraftfuld som den kan, men også et mere venligt lydniveau, når den kører i eco mode.

Hvis du er en der elsker teknologi, kan det også være nyttigt at vide, at GS65 leveres med en Tunderbolt 3-interface, hvilket giver dig højere overførselshastigheder. Og til sidst, mens bærbare computeres højtalere og lyde aldrig er noget at skrive hjem om, har MSI GS65 Stealth et ret behageligt lydsystem fra Dynaudio, der understøtter op til 24bit / 192kHz-prøver.


MSI GL63

MSI GL73 Gamer bærbar

CPU: 8th Gen Intel i7 Processor
RAM: Max 32GB DDR4-2666
GPU: GeForce RTX 2060 6GB GDDR6
Hukommelse: 2x M.2 SSD slots (NVMe PCIe Gen3 / SATA)
Skærm: 17.3 FHD (1920×1080), fås også i 120Hz, 3ms

Her har vi MSI’s GL53. Den fås både i 8SEK og 8SE. Den eneste egentlige forskel på disse to er belysningen i tastaturet. Ved modellen med RGB tastatur, er det specielt designet af SteelSeries til denne model, så hvis man er tilhænger af danske SteelSeries, så kan det godt anbefales at tjekke den ud. Lige udover tastaturet, så er begge udstyret med en stor 17” skærm, som også kan fås i 120hz med 3ms responstid og GeForce RTX 2060.

Cooler Boost 5 teknologien i maskinen er ikke bare tom snak, for den fungerer nemlig rigtig godt. Maskinen har dedikerede termiske løsninger til både CPU og GPU’en med syv varmeledninger for at sikre, at bærbaren aldrig overophedes. Derved kan du få mest muligt ud af din spiloplevelse.


HP Omen 15

HP Omen 15

CPU: 9th Gen Intel i7 Processor
RAM: Max 32GB DDR4-2666
GPU: GeForce RTX 2070 8GB GDDR6
Hukommelse: 2x M.2 SSD slots (NVMe PCIe Gen3 / SATA)
Skærm: 15.6 FHD (1920×1080) 144Hz, 3ms, IPS panel

Mens HP ikke helt har været helt i spidsen, når det kom til gaming, de seneste år, så er de tilbage med deres Omen produkter. Omen 15 en bærbar computer, der helt sikkert kan skille sig ud. Den kan prale af alle, eller de fleste, af de samme CPU-, GPU-, og RAM-fordele som nogle af de andre bærbare computere, men samtidig medfører pålideligheden man kender fra HP.

Den kommer med et imponerende 144Hz frekvensvisning på et lækkert IPS-panel, der kører med 3ms. HP Omen 15 stopper ved 15.6” ved skærmen. Selvom det bestemt ikke er en dårlig ting, så er det lidt skuffende, at den ikke også tilbydes i noget større. En af de store positive ting, som HP kan prale af, er, at de har en eksklusiv Bang & Olufsen-aftale om lyd i den bærbare computer – noget som vi synes man bør råbe højt om.


Guide til Gaming Bærbar

Gamer bærbar kan nogle gange have et stigma knyttet til dem i det faktum, at de normalt er ret dyre i forhold til hvad du får, hvor du normalt ville kunne samle en stationær pc af samme, eller lignende specs, og kunne gøre det billigere.

Ikke kun det, men prisen er normalt højere for bærbare computere, ikke kun fordi de er mindre, men fordi de interne komponenter normalt er mere specialiserede dele. Disse dele vil ikke have gavn af samme masseproduktion, som andre komponenter normalt ville.

Alt dette bliver mindre og mindre sandt som tiden går, og gamer laptops er ny begyndt rigtig at tage fat på spilmarkedet. Dette er især for folk der har brug for mere mobilitet til deres gamer setup. Det at have evnen til blot at åbne din laptop, og begynde at game hvor som helst og når som helst, er nemt det ekstra værd for mange.

Vigtig hardware i en gamer bærbar

Gaming laptops bliver hurtigt lidt mere tricky, fordi nogle af delene ikke kan opgraderes lige så nemt som en normal desktop. Hvis du for eksempel er ved at samle din egen stationære computer, så kan du i starten spare penge på nogle af de mindre vigtige komponenter, og opgradere dem nemt senere. Med gamer bærbare skal du generelt betale for alle delene på én gang.

Grafikkort

Først og fremmest vil du i en gamer laptop have et godt grafikkort. At få den rigtige GPU i din bærbare computer er afgørende. Det er på grund af det faktum, at du normalt ikke kan opgradere dette senere hen. Vær sikker på, at du får et ordentligt grafikkort i din laptop til at starte med, og derved sikre dig en længere levetid på din laptop.

Opløsning og skærm

Gaming laptops er også begyndt at komme med bedre opløsning og skærme. Det betyder også, at du ikke længere er nødt til at tilslutte en ekstern gamer skærm til din bærbar. Du bør nok gå efter en 144hz skærm, hvilket normalt kommer i en 1920×1080 opløsning. Dette er mere end fint for en bærbar computer, da det er meget usandsynligt, at du har lyst til at starte at spille 4K-spil på en skærm der er mindre en 20”.

Harddisk

Der er kun én type harddisk som du skal kigge efter, og det er naturligvis SSD harddisk. Der er absolut ingen grund til at vælge en laptop, som kun er udstyret med en HDD.

Tastatur

Hvis du ikke har tænkt dig altid at bære rundt på et ekstra gaming tastatur, så bør du vælge en bærbar med et behageligt tastatur til dine hænder. Med mindre det er absolut nødvendigt for dig med belysning, så tænk ikke for meget over det.

Størrelse

Hvilken størrelse man foretrækker vil altid være op til den enkelte. Hvis du ikke har noget imod at bære rundt på en lidt større og tungere bærbar, så er det helt op til dig. Der findes også gamer laptops der er mindre og tyndere, men de koster normalt lidt mere. Larm bør du heller ikke tænke for meget over, da de næsten allesammen larmer en smule.

Mindre vigtige specifikationer

Selvom det naturligvis betyder noget, hvilken CPU, RAM og plads, så bør det ikke være øverst på din liste. Selvfølgelig er det fantastisk at have en lynhurtig i9-processor, men at få en spilklar og billigere i7 vil nok også kunne gøre det i de fleste tilfælde. Det er GPU’en der leverer grafikken, og det er der en gamer laptop virkelig skinner igennem.

De fleste bærbare computere giver dig mulighed for at opgradere RAM eller harddisk. Derfor føler vi ikke, at det er rigtig vigtigt. Skulle du få brug for mere plads senere hen, så putter du bare en større harddisk i senere. Hvis du vil fordoble dine RAM, er der en god chance for at du kan gøre det. Dette er ofte noget du kan tjekke, når du kigger efter en ny bærbar.

Batteriet er heller ikke altafgørende. De fleste gamer laptops vil ikke give dig mere end et par timer, hvis du spiller på den. Derfor vil du normalt også have den tilsluttet strøm det meste af tiden alligevel. At vælge ud fra batteri og batteritid kun vil ikke give dig et godt resultat.

Hvis du får dig en bærbar der understøtter enten G-Sync eller AMD’s FreeSync, så er du også godt pakket ind. Ikke at denne teknologi er afgørende, men det hjælper helt sikkert, når du spiller på en bærbar computer.

Nvidia g-sync technology

Du vil også helst gå uden om enhver form for touchscreen. Disse vil sandsynligvis ende med at koste meget mere for en teknologi, som du aldrig kommer til at bruge i et spil. Derudover så tilføjer en touchscreen også mere glans på skærmen. Dette kan føre til uheldige bevægelser i et spil, og vil derudover dræne batteriet hurtigere.

Fordele og ulemper ved gamer bærbar

Fordele:

  • Gaming på farten
  • Kræver næsten ingen plads
  • Perfekt til spil på højt plan
  • Gamer bærbar

Ulemper:

  • En stationær pc med samme specs vil normalt performe bedre
  • Mulighed for overophedningsproblemer
  • Har brug for ekstern mus og eventuelt tastatur for at spille højt plan

Skriv en kommentar