Bedste gamer mus 2024 – Anbefalinger og købsguide

Der er i år et hav af af gode muligheder, når det kommer til gaming muse.

Musen er nok dit vigtigste redskab, når det kommer til gaming udstyr. Hvilken mus du bruger vil uden tvivl have et større impact på dine resultater, end hvilket gaming tastatur eller gamer headset du bruger. Der er kommet rigtig mange forskellige mærker og modeller på banen. Derfor kan det også være svært at vide, hvad man skal vælge.

Vi har gjort benarbejdet for dig, og fundet frem til de bedste gamer muse, som du kan købe i år. Der findes muse der er specielt designet til FPS, MMO’s og andre nicher. Alt dette kommer vi ind over i vores liste over de bedste muse.

Med mange gode kandidater har det været svært at finde frem til den bedste. Herunder finder du vores bud på de bedste gamer muse på markedet lige nu.

De 8 Bedste Gamer Muse i 2024

Logitech G PRO Wireless

Bedste trådlåse gamer mus

Logitech G PRO Wireless Gaming mus
Logitech G PRO Wireless

Jeg kan varmt anbefale Logitech G PRO Wireless gaming musen. Dette er musen som erstattede Rival 600 som min personlige favoritmus, og har været fast inventar hos mig i godt og vel et år nu. Når man først har prøvet en trådløs mus af høj kvalitet, er det umuligt at gå tilbage til en med ledning.

Den er designet med input fra professionelle e-sportsudøvere, og er udstyret med avancerede teknologier for at sikre den bedste ydeevne. Den har en række tilpasningsmuligheder, høj opdateringsfrekvens, trådløs opladning og RGB-belysning. Jeg vil absolut anbefale denne mus til andre gamers.

Logitech’s HERO sensor er en avanceret optisk sensor, som er designet til at give den højeste mulige præcision. Det er Logitechs mest avancerede sensor til dato og er kendt for at have en meget høj dpi-følsomhed (op til 25.600 dpi) og en høj opdateringshastighed (op til 1000 Hz), som giver en utrolig glidende bevægelse og lynhurtig respons. Logitech HERO sensor er designet til den kræsne gamer.

Jeg kan slippe afsted med at oplade min mus ca. en gang om ugen, og det tager omkring 2-3 timer at den igen er fuldt opladt. Du kan naturligvis bruge musen, imens den oplader.

Logitech G PRO Wireless Software

Softwaren til Logitech G Pro Wireless er Logitech G Hub.

Logitech G Hub giver dig fuld kontrol over alle dine Logitech enheder og andet udstyr der er kompatibelt, og giver dig muligheden for at ændre opsætningen af knapper, justere dpi-indstillinger, tilpasse RGB-belysning og tilføje makroer.

Det er naturligvis også kompatibelt med alle de mest populære spil, så du kan tilpasse opsætningen til dit foretrukne spil.

Læs mere om Logitech G Pro Wireless her.


SteelSeries Rival 600

Bedste Konfigurerbar Gamer Mus

Steelseries Rival 600
Steelseries Rival 600

Kvalitet og komfort er i højsædet ved SteelSeries Rival 600. Designmæssigt er musen noget af det bedste vi har set indtil videre og i særdeleshed det spektakulære RGB lys. Derudover er den udstyret med SteelSeries helt nye og fantastiske sensor, TrueMove 3+. Sensoren består ikke bare af én sensor, men faktisk to. Den ene sensor er udelukkende til for at læse LOD (Lift of distance), hvilket den kan måle helt ned til 0.5mm. Derfor er den helt perfekt til hurtigt lynhurtige flicks, og kommer rigtig til sin magt i FPS spil, som fx. Overwatch og CS:GO.

Selve formen ligger rigtig godt i både mellem og store hænder. Musen passer perfekt til både palm og claw stilen, og er en af de mest behagelige muse at holde vi har prøvet.

Steelseries Rival 600 Software

Softwaren til Rival 600 er SteelSeries Engine. SteelSeries Engine giver dig fuld kontrol over alle dine SteelSeries produkter, og samler dem alle ét sted. Det er herfra du kan styre alle farvezoner, DPI og alle andre vigtige settings.

Med SteelSeries Rival 600 får du en mus, som kan tilpasses til hver enkelt gamer. Det er nemt og hurtigt at skifte vægten på musen, og der er i alt 256 forskellige vægt kombinationer.  Du kan tilpasse vægten i musen, så den føles lige præcis som du vil have det. Derudover kan du også skifte kablet på musen, så du selv kan vælge imellem flættet og normal gummi ledning.

Dette er virkelig en mus, som passer til alle de gaming behov du måtte have.

Læs den fulde anmeldelse af SteelSeries Rival 600 her.


Logitech G502 HERO

Bedste mus til MMO spil

logitech-g502-hero-mus
Logitech G502 HERO

Logitech G502 har i lang tid været en af de mest populære gaming muse, hvis ikke den mest populære. Den nye version af deres G502 hedder G502 Hero, og her rammer de endnu en gang helt rigtigt. Den er lidt dyrere end dens lillebror, men tilbyder til gengæld også rigtig meget.

Det er en af de større muse, og vejer også godt til. Det er en ergonomisk mus, som passer bedst til de hænder i den større ende. Virker godt til både Palm og Claw.

Hvor G502 er pakket med en af de bedste gaming sensorer der findes, Pixart PMW3360, som er en fantastisk sensor. Den nye model, G502 HERO, kommer med ders nye HERO sensor, og det betyder du får en mus med ingen acceleration, jitter eller ingen smoothing.

G502 Hero giver virkelig en følelse af kvalitet, når du har den i hånden, og der er heller ikke holdt tilbage på kvaliteten af materialerne i denne mus. Dette er en mus der kommer til at holde i mange år frem.

Knapperne føles fantastisk og giver god feedback. Musen kommer med en bunke ekstra knapper; hele 11 knapper i alt. Alle knapper kan indstilles som man ønsker igennem Logitech Gaming software, som følger med. Med alle sine knapper og funktioner gør dette til en gaming mus, som især er god til MMO’s som fx World of Warcraft, eller MOBA’s som League of Legends og DOTA 2.

Se hele vores anmeldelse af Logitech G502 HERO her.


Glorious Model O

Glorious PC Gaming Race Model O
Glorious Model O

Denne model skiller sig ud fra resten med sit vilde design. Du får rigtig meget valuta for pengene med Glorious Model O. Du får sådan set alt du måtte ønske dig, hvis du kunne tænke dig en ekstra letvægtsmus. Og får du det endda til budget pris. Model O kan sagtens hamle op med de større mærker. Den passer rigtig godt til en mellem eller stor hånd, og er ekstra velegnet til gamere der bruger Grib grebet.

Glorious Model O kommer i flere forskellige farver og finish. Denne model er en ambitextrous form – det skal dog lige nævnes, at der ikke er nogen ekstra knapper på siden til venstrehånds gamere. Musen vejer sølle 67 gram, hvilket gør det til en af de absolut letteste muse på markedet.

Ledningen Model O er nok den bedste i hele vores guide her. Med denne ledning er det bestemt ikke nødvendigt at investere i en bungee.

Alt i alt er Glorious Model O en rigtig god gamer mus, som scorer gode points i alle områder.

Se hele vores anmeldelse af Glorious Model O her.


Zowie EC2-A

Zowie EC2-A
Zowie EC2

Zowie EC2-A Er det nyeste skud på stammen fra Zowie. Denne model er udarbejdet i samarbejde med BenQ, som også er et kendt brand inden for gaming. Her får du en mus, som er optimeret 100% mod gaming. En rigtig flot minimalistisk mus, uden alt for meget dikkedar. Der er ikke noget flashy RGB lys på denne mus.

Zowie har længe været kendt for deres lave LOD (lift of distance) på 1,5-1,8mm, som er genialt til hurtige flicks og stabil aim. Dette er guld værd, specielt i FPS spil. Dette er også en af grundene til at dette er en af de absolut mest populære CS:GO mus på markedet. Musen er en ergonomisk højrehåndsmus, som passer godt til alle størrelse hænder og greb.

Prisen ligger lige i midten, og man får, som altid ved Zowie, god kvalitet for pengene.

Læs vores fulde anmeldelse af ZOWIE EC2-A her.


Razer DeathAdder Elite

Razer DeathAdder Elite
Razer DeathAdder Elite

Razer DeathAdder Elite har ikke ændret noget på DeathAdders klassiske design og form. Det er der så sandelig heller ikke nogen grund til, da dette har været en af de mest populære gaming muse i lang tid. Formen passer helt fantastisk til alle greb og størrelse hænder. DeathAdder Elite kommer med en 16,000 CPI Sensor. Sensoren er en af de bedste der findes til gaming, og har vundet et hav af tests.

Ved DeathAdder Elite har Razer også tilføjet RGB, så du får mulighed for helt selv at styre farverne på musen, både ved scroll og ikonet.

Man kan simpelthen ikke gå galt i byen med en DeathAdder Elite, og derfor følte vi også at vi blev nødt til at have den med på listen, selvom den efterhånden har et par år på bagen.

Dette er i særdeleshed en god mus til diverse skydespil.

Læs den fulde anmeldelse af Razer DeathAdder Elite her.


Corsair Gaming Harpoon RGB

Corsair Gaming Harpoon RGB
Corsair Gaming Harpoon RGB

Er du på udkig efter en billig, men god gamer mus? I så fald er Corsair Gaming Harpoon RGB et glimrende valg. Udstyret med en super god sensor, med DPI op til 6000, 6 knapper og RGB lys, får du en mus som kan det hele til en rigtig overskuelig pris.

Det er en perfekt mus til gamere uden den store tekniske kunnen, da musen ikke kræver nogen form for setup. Lige så snart musen er connected til computeren, ja så er den klar til at spille.

Corsair Gaming Harpoon er designet med alle greb i tankerne, og derfor passer den både til claw, palm og grib grebene. Musen falder dejlig naturligt i hånden, og har en god følelse.

Denne model giver dig rigtig meget gamer mus for pengene, og er et glimrende valg, hvis du ikke vil have den helt store pengepung frem.

Læs vores fulde anmeldelse af Corsair Gaming Harpoon RGB Pro her.


SteelSeries Rival 710

Flest high-end funktioner

SteelSeries Rival 710
SteelSeries Rival 710

En fantastisk mus til MOBA spil, som fx: League of Legends. Her har vi en mus, som kan det hele – og så lidt til. Denne mus er pakket med fede features, bl.a. OLED skærm, taktil feedback og SteelSeries vanvittige TrueMove3 sensor, som sørger for en perfekt 1:1 tracking. Det er en lækker højrehåndet ergonomisk mus, som ligger lige præcis som den skal i hånden.

Det er særligt taktil feedback som gør denne mus særlig god til MOBA, da den kan hjælpe dig med at tracke dine cooldowns, hvilket er super handy.

SteelSeries Rival 710 Software

Rival 710 kontrolleres og opsættes igennem Steelseries Engine. Her styrer du bl.a. DPI, poll rate, og du kan endda styre OLED skærmen, hvor du for eksempel har mulighed for at vise GIF-filer.

Prisen er i den høje ende ved denne mus, men så får man altså også en mus i den absolutte topklasse. Denne mus er klart blandt de allerbedste muse på markedet lige nu, og kan bruges til alle typer spil.

Læs hele vores anmeldelse af SteelSeries Rival 710 her.


Guide til gamer mus

Design

Det er forskelligt for enhver hvilken form eller design man foretrækker. Alle har forskellige størrelse hænder, og mange bruger forskellige greb til at holde musen. Størstedelen af de bedste gaming muse der er på markedet er også designet til at kunne blive benyttet af de forskellige greb.

Det vigtigste når det kommer til at vælge den rigtige form til din mus er størrelsen,og specielt bredde. Sørg for at vælge en mus, som passer til din hånd-størrelse. Ideelt vil du have en mus, som du nemt kan holde, samle op og bevæge uden nogen problemer eller gener. I vores guides vil vi nævne hvilken størrelse musen passer til.

Når du kigger på muse, så finder du ofte to forskellige typer forme. Ergonomiske og ambidextrous.

Gamer Mus
Ergonomisk Gamer Mus

En ergonomisk mus er lavet til at passe en højrehåndet spiller bedst muligt. Der er ofte indbygget en lille indhuling ved tommelfingeren, som gør det nemmere at få et godt greb på musen. Dette kan speicelt mærkes, når man skal løfte musen ofte.

En Ambidextrous mus er lavet symetrisk, og kan benyttes af både højre og venstre hånd.

Der er ikke en af disse former, som er bedre end den anden. Det er fuldstændig smag og behag. Begge slags former fungerer godt til gaming, så du skal ikke være bange for at falde bagud, hvis du vælger den ene fremfor den anden.

Vi anbefaler dog, at du vælger en mus, som ikke har alt for mange skarpe kanter, og specielle former. Denne slags designs tvinger mere eller mindre spilleren til at holde musen på én måde. Det hindrer flere spillere fra at bruge deres naturlige greb på musen. Vigtigst af alt er, at musen er ligger behageligt i din hånd.

Materialer og bygning

Det er de færreste der tænker over hvilken slags plastik, som musen er lavet af. Det er dog ikke helt ligegyldigt.

Størstedelen af muse bliver fremstillet af ABS plastik, og det er ikke her at forskellen ligger. Forskellen ser og føler man dog hurtigt, når man får den i hånden. Selve massen og hvordan de har lavet deres finish gør en rigtig stor forskel. Vi anbefaler, at du kigger efter en mus, hvor plastikken ikke er for blank. Du vil have en mus, som du nemt kan holde ved, også selvom du har svedige hænder.

Selve kvaliteten af musen, og hvordan den er sat sammen betyder også meget i længden. Vi vil have en mus uden nogen løse dele, og som ikke føles ’billig’. Samtidig skal den helst ikke være for tung, samtidig med at den føles solid.

Sensor

Når det kommer til sensorer, så er det et punkt, som alle de større mærker har helt styr på. En god sensor sørger for at du ikke kommer til opleve nogen problemer i forhold til jitter. Andre vigtige egenskaber ved en god gaming sensor er:

  • God og hurtig poll rate
  • Præcis og god DPI
  • Undgå acceleration

Hvis du ikke kender så meget til disse termer, så uddyber vi dem lidt nærmere herunder.

Poll rate

Poll rate er hvor ofte din mus snakker sammen med din computer. Dette bliver målt i Hertz. Jo højere din Poll Rate er, jo oftere rapportere din mus til din computer – og derfor vil du gerne have en mus med høj poll rate, da det giver dig et mindre input lag, hvilket er sød musik i enhver gamers ører.

DPI

Dots Per Inch (DPI) bestemmer hvor meget din mus bevæger sig på skærmen, når du bevæger den henover din musemåtte. En god gaming mus skal gerne kunne benytte en stor rækkevidde af DPI.

Det er igen op til en selv, hvilken DPI man ønsker at bruge. Det er dog i, specielt FPS spil, en god idé at bruge en nogenlunde lav DPI. Det giver en bedre nøjagtighed, når du skal ramme de vigtige headshots.

Det anbefales at du finder din standard DPI, som du ikke ændrer. Derefter tilpasser du så din in-game sensitivity til det du ønsker i diverse spil.

Acceleration

En af de vigtigste punkter, når det kommer til at have stabilt og god aim, er muskelhukommelse. Af den grund alene, bør du undgå at benytte acceleration på din mus. Det betyder kort sagt, at den afstand du bevæger din mus fysisk, skal altid svare til den samme afstand på computeren.

Acceleration fungerer på den måde, at computeren forsøger at hjælpe dig, når du laver hurtige bevægelser. Jo hurtigere du bevæger din mus fysisk, jo længere bevæger din mus på computeren sig. Det vil sige at hvis du med acceleration slåt til, bevæger din mus langsomt hen over 10cm, vil den ende op et andet sted på computeren, end hvis du havde bevæget din mus 10cm hurtigt.

RGB Lys

RGB står for Red Green Blue. Det er blevet standard i mange gaming modeller. Der er ofte rig mulighed for at skifte farve igennem softwaren der følger med til diverse modeller. Det gør det også nemt at holde et specielt tema igenne hele dit build, hvis man går op i det.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken mus spiller Astralis med?

Flere af Astralis spillere, bl.a. dev1ce, bruger en Logitech G Pro mus.

Hvad er DPI på en mus?

DPI (dots per inch) er en måleenhed for musens følsomhed. Jo højere DPI, jo mere følsom er musen, og jo hurtigere kan den flyttes på skærmen. DPI kan justeres på mange mus, så brugeren kan tilpasse følsomheden efter deres præferencer og spilbehov.

Skriv en kommentar