Opdateret d. oktober 29, 2020 by Nem Gaming

Når du har fået styr på den rigtige gamer mus, gaming tastatur og skærm til dit nye gamer-setup, så er det på tide, at kigge efter et ordentlig headset.
Når det kommer til online gaming får du brug for et godt gaming headset. Et godt gamer headset giver dig en ekstra fordel, så du nemmere kan finde ud af hvor modstanderne gemmer sig eller kommer fra. Det er absolut nødvendigt at være i stand til at bruge lyden til sin fordel, hvis man vil have en chance for at konkurrere på bare nogenlunde højt plan. Ud over at have komfort i højsædet, samt surround sound, så har gamer headsets også en indbygget mikrofon. Når det kommer til online gaming er mikrofoner altafgørende. De eksisterer ikke kun så man kan give sine teammates en ordentlig verbal overhaling. Et af de vigtigste elementer, i næsten alle online spil, er kommunikation.
Der er et hav af gode muligheder og flere forskellige prisklasser, når det kommer til headsets.

Vi har samlet de bedste af de bedste her.

1. SteelSeries Arctis Pro

Det Perfekte Gamer Headset

 

SteelSeries-Arctis-Pro-Gaming-Headset

SteelSeries Arctis Pro

Arctis Pro er et fantastisk headset at skaffe sig, hvis du er på jagt efter en af de bedste oplevelser inden for gaming. Det er et lukket, trådløst (fås også med ledning), der har et dejlig behageligt design, som kan bæres i timevis uden ubehag. Selve designet er lækkert, slankt og udstråler høj kvalitet.

Vi er meget imponeret over batteriet, som kan holde strøm i omkring 15 timer, og bliver fuldt opladt igen på lidt over en time. Headset’et kommer med en indbygget boommikrofon, som giver en god portion støjdæmpning. Samtidig leverer den masser af volume, når du kommunikerer, imens støjen bliver sorteret fra. Dette gør også at headset’et er meget velegnet til LAN-parties.

Vi fandt, at lydisolationen ikke er helt total. Det er selvom headset’et lukker om
ørerne, som et lukket headset, så kan man stadig opfange bas-lyde udefra ind. Det er dog også en god ting, hvis man har brug for at kunne høre, hvis der er nogen der kalder på en.
Vi fandt også, at høretelefonerne kan blive ret varme om ørerne, som egentlig er meget godt størstedelen af tiden i Danmark. Dog kan det godt blive lidt klamt om ørerne i de allervarmeste sommerdage.

For gamere der ønsker at spille online spil på højt plan, eller endda deltage i LAN-parties, eller bare ønsker den ultimative spilleoplevelse, så er Arctis Pro et fantasitsk headset. Det eneste problem du egentlig støder på med Arctis Pro, er prisen. Det er temmelig dyrt sammenlignet med nogle af de andre flagskibsmodeller fra SteelSeries.

2. HyperX Cloud 2

Bedste Budget Gamer headset

HyperX-Cloud-2-Gaming-Headset

HyperX Cloud 2

HyperX har imponeret igen og igen i spilleverden, når det kommer til prisvenligt gaming udstyr, og det er ikke anderledes når det kommer til deres headsets. Deres Cloud 2 er et lækkert, allround gode gamer høretelefoner, som ikke koster kassen. HyperX Cloud 2 er af fremragende kvalitet, og det kan mærkes. Deres komplette forsøg på at isolere lyden med lukkede høretelefoner virker, men af samme grund kan de blive varme at have på – især på de varmere dage.

Støjisoleringen fungerer faktisk lidt bedre end Arctis Pro, men stort set alle andre punkter scorer de lidt under Arctis Pro. Den største fordel ved Cloud 2 er bestemt prisen. Det er et relativt billigt gaming headset, der tilbyder alt, hvad de andre mærker har.
Mikrofonen er fremragende på Cloud 2, og headsettet giver en fantastisk isolering omkring dig. Faktisk scorer mikrofonen nogle af de højeste karakterer i forskellige tests. HyperX har virkelig gjort det godt her, og mikrofonen sender klart og tydeligt din stemme igennem, uden at samle noget baggrundsstøj med.

Hvis man skulle finde nogle negative ting ved dette headset, så kan det være lidt for stort for nogen. Det betyder dog ikke, at det ikke er behageligt at have på. Det er et veldesignet og robust headset, som godt kan tåle lidt tæsk, hvis det skulle være tilfældet.

3. SteelSeries Arctis 5

Bedste Gaming Headset til prisen

 

SteelSeries-Arctis-5-Gaming-Headset

SteelSeries Arctis 5

Arctis 5 er et fantastisk headset, der kan konkurrere bedre om prisen sammenlignet med resten af headsets fra den øverste hylde. Faktisk betaler du mere end det dobbelte for Arctis Pro, men det er med god grund.

Arctis 5 tilbyder god lyngengivelse i hørebøfferne, og selve mikrofonen fungerer rigtig godt. Du vil nok finde ud af, at Arctis 5 føles billigere end Pro, men det er fordi de er. De kan godt give den lidt plastisk-agtige følelse, og kan godt virke lidt stram i det af samme grund.

Der følger ikke noget fancy hylster med til denne model, som ved Pro, så det er ikke lige så nemt at transportere. Men hvad du får med denne model er en meget lignende lyd som Pro-modellen. Disse lukkede hørebøffer har en stærk bas med en mid-range og diskant i høj kvalitet. Der vil være lejlighedsvis uoverensstemmelser med dem, selvom de findes på tværs af Arctis-serien, føler du dig ikke længere bagud, end du ville gjort med et andet headset.

Mens headsettet er helt tilsluttet med ledning og leveres med et USB-stik, kommer det også med en lille dock til kanalblanding. Af en eller anden grund er dock’en kun kompatibel med pc og PS4, så de af jer med Xbox One’s er uheldige ved denne model.

Det kommer med en bærepose, som ikke rigtig er i markedet for at beskytte headsettet, og den har al den standard RGB-belysning, som du også kunne forvente af et SteelSeries-headset

4. Corsair HS50

God lyd og mikrofon for pengene

 

Corsair-HS50-Gamer-Headset

Corsair HS50

Hvis du søger at dyppe fødderne i gamingens farvande, er Corsair HS50 muligvis det rigtige headset for dig. Det har alt det, du gerne vil have af et gaming-headset, uden at kunne konkurrere med nogle af topkvalitetsheadsettene, men du kan stadig få en god oplevelse med Corsair HS50 ud af boksen.

Vi fandt, at lydgengivelsen på HS50 var ret god, især til den pris, du betaler. Det leveres også standard med en mikrofon af høj kvalitet, og føles virkelig som et robust headset af høj kvalitet. Du kan spille mange timers spil med disse dåser på hovedet, da de også sidder yderst behageligt.

Der er ingen USB på HS50, så du bliver nødt til at klare dig med standard-lydstik, og fra vores erfaring er det aldrig det værste i verden. Når du graver længere ned i dybden af ​​headsettet og mikrofonen, vil du finde ud af, at støjdæmpningen fra mikrofonen er af en særlig høj kvalitet. Det er i stand til at adskille tale fra baggrundsstøj ganske let, især på travle steder.

Hvad lyd angår, er der en form for lækage på headsettet, så folk omkring dig hører muligvis nøjagtigt, hvad du laver på et medium volumen. Det har ret gode mid-range og mere end tilstrækkelig bas og diskant.

Guide til gaming headsets

Der er en række forskellige punkter, som du bør kende til, når du skal beslutte dig for dit nye headset. Her er der bl.a. tale om trådløst vs. ikke-trådløst, platform(e) og om du foretrækker åbent eller lukket ørekopper. Vi dækker alle disse punkter i vores guide.

Hvad er et gaming headset egentlig?

Man kunne fristes til at tro, at et gaming headset blot bare er et headset med en mikrofon indbygget. Det er ikke helt korrekt længere. Et gaming headset er specielt designet til at sidde komfortabelt, selv i de lange gaming sessions, som rigtige gamere ofte har. Derudover tilbyder de surround sound. Surround sound er en af de vigtigste egenskaber i et godt gaming headset. Det gør at du helt præcist kan høre hvorfra de forskellige ting sker i spillet.

Platform

En af de allerførste ting du skal spørge dig selv om, når du skal beslutte dig for et nyt gaming headset er: Hvilken platform skal jeg bruge det til? Der findes mange konsol-headset, men det er ikke alle PC gaming headsets, som virker 100% med alle konsoller. Stort set alle de gaming headsets du kan bruge til PC kan connectes via et 3.5mm stik. Det er dog ikke garanteret at alle funktioner kommer til at fungere helt optimalt. Det kan derfor anbefales at vælge et headset, som specifikt reklamere med at virke til konsol, hvis det er din primære platform.

Trådløs eller med ledning

Et kabelforbundet headset siger sig selv. Et headset med et kabel, enten USB eller 3.5mm jack stik. Hvor headsets med ledning har mulighed for at give bedre lyd, gælder dette kun hvis du lytter til musik eller andre lydfiler i meget høj kvalitet. I gaming verden er der ikke nogen forskel på kvaliteten af lyd, om du vælger med eller uden kabel. Den største fordel ved et headset med kabel er klart at prisen er lavere. En anden fordel ved at have et kablet headset er, at du aldrig behøver at sætte det til opladning, eller i værste fald, hvis du glemmer at oplade det, skal du stoppe med at spille for at sætte det på ladning eller forbinde det og miste noget af bevægelsesfriheden.

En af fordelene ved trådløs er, at du kan bevæge dig rundt i dit hus, mens du stadig kan chatte med alle gennem VOIP eller høre musikken til spillet, når du er i pausemenuen. Trådløse headset er dog normalt dyrere, så husk på det. Når du først har prøvet fornøjelsen af et ordentligt trådløst headset, så vender du næppe tilbage til et kablet et.

Relaterede artikler

Logitech G502 HERO
Logitech G502 HERO

Logitech G502 HERO er klassisk og robust gamer mus, der hører til blandt de mest populære i verden – og også blandt de mest præcise takket være HERO-teknologien. Læs her, hvorfor den er et sikkert valg for stort set alle gamere. Logitech G502 er blandt de mest...

SteelSeries Rival 710
SteelSeries Rival 710

SteelSeries Rival 710 er en gamer mus i en klasse for sig, hvis man sammenligner med andre modeller i samme prisniveau. Selvom den befinder sig i den høje ende af prisskalaen, er det vanskeligt at finde andre modeller, der klarer sig lige så godt, hvad angår...

SteelSeries Rival 600
SteelSeries Rival 600

SteelSeries Rival 600 er en klassisk gamermus, der alligevel har en række innovative features. Den befinder sig i den høje ende af prisskalaen, men prisen er i dén grad berettiget. Her er tale om en træfsikker og pålidelig allround-mus, som kan indstilles til at...