Bedste Mekaniske Gamer Tastatur (2024) – Anbefalinger og købsguide

Skal du have fingrene i et af de bedste gamer tastaturer? Så skal du have fat i et mekanisk tastatur!

Det kan være svært at se ideen i at betale ekstra penge for et gaming tastatur. Især hvis man, som stort set alle, allerede har et keyboard til sin PC. Der er dog, ligesom ved de bedste gaming muse, stor forskel på gamer tastaturer og normale tastaturer. Et gaming tastatur kan, udover at hjælpe dig in-game, også få dit setup til at se fedt ud.

Mekaniske tastaturer er kongen inden for gaming. Ældre gamere husker nok de mekaniske tastaturer fra de ældre computere, da de engang var standard. De blev dog erstattet af membran tastaturer, som er billigere at producere, men også lavere i kvalitet. Du kan læse mere om fordelene og forskellige typer taster i vores guide til mekaniske tastaturer.

Et godt gaming tastatur kan bestemt hjælpe dig med at blive en bedre gamer. De mekaniske tastaturers mange fordele bliver særligt tydelige, når du begynder at bruge dem. Men hvordan finder man det bedste gamer tastatur? Selv på et budget kan du finde gode tastaturer. Hvis budgettet ikke er en begrænsning, er der muligheder for at få et fantastisk keyboard med mange funktioner og lys.

Vi har undersøgt markedet og fundet de bedste tastaturer til gaming. Kig med her og se de bedste muligheder lige nu.

Du kan læse mere om fordelene, de forskellige taster og meget mere i vores guide til mekanisk tastatur.

De 6 Bedste Mekaniske Gamer Tastaturer

Logitech G915 LIGHTSPEED Wireless GL Tactile

Det komplette gamer tastatur

Logitech G915 LIGHTSPEED Wireless GL Tactile

I toppen af listen har vi nu Logitech G915 LIGHTSPEED Wireless. Dette gaming tastatur kommer med Logitech GL Tactile knapper og tilbyder en imponerende RGB baggrundsbelysning med 16,8 millioner farver. Tastaturet er fuldt programmerbart og har både LIGHTSPEED og Bluetooth tilslutning, hvilket giver maksimal fleksibilitet.

Logitech G915 er en ny klasse af trådløse mekaniske gamingtastaturer med lavprofil GL switches og professionel 1 ms LIGHTSPEED trådløs teknologi. Med et slankt og robust design bringer G915 gamere til en højere dimension af spiloplevelse. Tastaturets LIGHTSYNC RGB-teknologi kan tilpasses pr. tast og reagerer på in-game handlinger, lyd og skærmfarver, som du vælger.

Det indbyggede hukommelsessystem gør det muligt at gemme op til tre forskellige spilprofiler. Tastaturet har 30-timers batterilevetid og separate medieknapper samt en rulleknap til volumenkontrol. De fem programmerbare G-taster gør det let at udføre komplekse handlinger. G915 kombinerer avanceret teknologi med et ultraslankt design, hvilket gør det til et af de bedste tastaturer på markedet.


Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB

Det bedste trådløse gamer tastatur

Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB gamer tastatur
Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB

Er du træt af irriterende kabler, der begrænser din gaming-frihed? Så er Logitech G195 Lightspeed Wireless tastaturet, du har brug for!

Tastaturet leverer en lynhurtig 1 ms trådløs forbindelse, så du kan nyde en stort set lagfri oplevelse. Dets mekaniske taster er både responsive og slidstærke, hvilket giver dig en fantastisk følelse og hastighed ved hver eneste tastetryk.

Med Logitech G195 får du også total kontrol over din RGB-belysning. Skab din egen unikke farvestil, eller vælg mellem et væld af præfabrikerede belysningseffekter for at imponere dine venner.

Med G195’s batterilevetid på op til 60 timer kan du game i dagevis uden kabel – og når det endelig er tid til at oplade, kan du gøre det uden at gå glip af et sekund af actionen takket være det medfølgende USB-C opladerkabel.

Tastaturet fås både i TLK (80%) og fuld størrelse.


Corsair K95 RGB Platinum

Bedste MMO gaming tastatur

Corsair K95 RGB Platinum gamer tastatur
Corsair K95 RGB Platinum

Corsair K95 RGB Platinum er bestemt et af de bedste tastaturer du kan få fingrene i lige nu. Derudover er det også et af de mest spektakulære keyboards, hvor RGB lyset er første klasse. Det kan prale af ikke mindre end 16.8 millioner farve indstillinger. Ikke det billigste tastatur på markedet, men du får bestemt noget for pengene. Selve skelettet er lavet i lækker aluminium, hvilket giver en utrolig lækker finish. Det kommer også pakket med 8MB hukommelse til at gemme alle dine forskellige gaming profiler, macros og meget mere. 

Selve softwaren er nok det svageste punkt ved Corsairs tastaturer, men med en lille smule tålmodighed er det nemt nok at få det opsat som man vil.

Med i pakken får du også et utrolig lækkert armlæn, som uden tvivl er et af de bedste du kan få til et gaming tastatur. Armlænet sættes på nemt og hurtigt med hjælp af de indbyggede magneter.

Corsair K95 RGB Platinum er lavet til den hurtige gamer. Med deres lynhurtige Cherry MX lineære switches, er du sikret lynhurtig respons og lette tryg (kun 45g). Denne kombination gør du kan reagere utrolig hurtigt, og er særdeles velegnet til hurtige spil som CS:GO, Fortnite og Overwatch.


Razer Huntsman Elite

Lynhurtigt gamer tastatur

Razer Huntsman Elite gamer tastatur
Razer Huntsman Elite

Med Razer Huntsman Elite får du et verdensklasse gaming tastatur, som er udstyret med Razer’s nye optomekaniske switches. Hvis du ikke har hørt det før, så er det mekaniske switche blandet sammen med optiske sensorer. Det lyder helt vildt, og det er det også. De gør Razer Huntsman Elite til et af de absolut hurtigste tastaturer i verden. 

Tastaturet kommer også læsset med lækker RGB belysning, og et design i verdensklasse.


Corsair K63 Compact

Det bedste gamer tastatur til prisen

Corsair K63 Compact gamer tastatur
Corsair K63 Compact

Med Corsair K63 Compact får du rigtig meget valuta for pengene. Det bedste bud på et budget gamer tastatur. Flot design, god kvalitet og uden alt for meget unødvendigt pynt og diggedar.


SteelSeries M750

Simpelt, flot og godt gamer tastatur

SteelSeries M750 gamer tastatur
SteelSeries M750

Her kommer der endnu et tastatur fra danske SteelSeries. Selve designet er minimalistisk, flot og simpelt. Med SteelSeries M750 får du alt, hvad du kunne ønske dig i et gamer tastatur. Endda til en rimelig pris. Hvis du udelukkende skal bruge det til gaming, kan du overveje om du skal bruge TLK versionen, som er samme tastatur, bare uden numpad. Tastaturet kommer med SteelSeries QX2 Lineære mekaniske RGB Switch, som har fået rigtig gode anmeldelser. 

Hvis du er på udkig efter et tastatur, som er simpelt og flot, så behøver du ikke lede længere. M750 er et rigtig godt gamer tastatur.


Se også vores guide til de bedste gaming headsets.

Guide til mekanisk tastatur

Størrelse

Gaming tastaturer kommer i mange forskellige størrelser, men der er tre størrelser som er de mest normale. Her der tale om:

  • Fuld størrelse (100%)
  • TKL (Tenkeyless – 80%)
  • 60%

Hvilken størrelse du vælger er op til dig. Hvis det udelukkende er til gaming, så anbefaler vi det mindste du kan slippe afsted med. Altså 80% eller endda 60%. Med et mindre tastatur har du mere plads til musen på dit skrivebord. Du får også mulighed for at bringe dine hænder tættere på hinanden, hvilket er at foretrække.

60 gamer tastatur
60% gamer tastatur

Switches

Du sidder måske og tænker over, hvorfor det bliver kaldt et “mekanisk” keyboard. Grunden til dette er på grund af tastaturets mekaniske switches. De har til opgave at registrerer hver gang du trykker på en tast. Når det kommer til switches, så findes der flere forskellige typer.

Her kan du se hvordan de forskellige typer switches fungerer, når de trygges:

Cherry MX Brown
(Taktil switch)

Cherry MX Brown taktil
Cherry MX Brown taktil

Cherry MX Red
(Lineær switch)

Cherry MX red linear
Cherry MX red lineær

Cherry MX Blue
(Clicky taktil switch)

cherry mx blue clicky
cherry mx blue clicky

Der er tre hovedkategorier, når det kommer til switches. Disse er Lineær, Taktil og Clicky.

Lineær switches

Lineære switches giver ikke nogen feedback, hverken lyd eller bump, når der trykkes på knappen.

Clicky switches

Clicky switches er nemt genkendelige ved deres typiske klik lyd, når du trykker på tasten. Udover lyden giver clicky switches også en god feedback når du trykker ned. Det kan være en rigtig tilfredsstillende følelse at skrive på et clicky tastatur. Der er lidt skrivemaskine over det. Det kan dog også være problematisk med et clicky tastatur. Det er især hvis du bor sammen med andre, og godt kan lide at game om natten.

Taktil switches

Taktile switches er lige som clicky, bare uden den klikkende lyd, når du taster. Det vil sige at stadigvæk får det fysiske feedback, når du trykker, som mange godt kan lide.

Keycaps

Hvilke keycaps du vælger har også en betydning. Keycaps sidder ovenpå den mekaniske switch, og er den del af tastaturet, som du kommer mest i kontakt med. Derfor vil du gerne sørge for at du har gode keycaps. Det gode ved keycaps er at de kan udskiftes, hvis dit tastatur benytter standard størrelse keycaps.

Keycaps fremstilles primært i enten ABS eller PBT plastik. ABS (Acrylonitrile butadiene styrene) er de mest normale, og dem du oftest støder på, når man køber normale rubberdome tastaturer. Hvis du gerne vil have keycaps der holder længere, og som ikke danner det skinnende, blanke look og feeling, så skal du have fat i PBT. PBT (Polututylene terephtalate) keycaps er den klare vinder af disse to slags plastik. De føles bedre, er tykkere og holder i længere tid.

Funktioner

RGB lys og backlight

Størstedelen af nye gaming tastaturer kommer med en eller anden form for RGB lys. Det er forskellige om der er tale om individuelt lys i hver enkel tast, backlight eller begge dele. Når det kommer til RGB lys er nogle brands længere fremme end andre. Her kan man specielt fremhæve danske SteelSeries og Logitech. RGB lys styres normalt igennem det tilhørende software, fx SteelSeries Engine.

Software

Når du køber et gaming keyboard, så følger der som regel software med. Her er der ofte mulighed for at personliggøre dine forskellige gaming profiler, programmere dine macros, opsætning af lys osv.

Fødder og armlæn

Langt de fleste tastaturer kommer leveret med fødder, som du kan indstille til din foretrukne vinkel. Det er selvfølgelig kun hvis du vil have en vinkel på dit tastatur. Mange foretrækker også at have det liggende helt fladt.

Nogle tastaturer kommer også med et armlæn, som kan tages af og på. Det er lavet til at give den bedste ergonomiske vinkel som muligt. Her er mærker som fx Razer rigtig godt med.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på mekanisk tastatur?

Mekaniske tastaturer adskiller sig fra andre tastaturtyper (f.eks. membran-tastaturer) ved at have individuelle mekaniske kontakter under hver tast. Dette giver en mere præcis og hurtig respons, bedre taktil feedback og længere levetid. Mekaniske tastaturer er populære blandt gamere og skribenter for deres komfort og ydeevne.

Hvad er de hurtigste switches?

De hurtigste switches er ofte lineære og har en lav aktiveringskraft. Nogle af de hurtigste switches på markedet inkluderer Cherry MX Speed Silver, Razer Linear Optical og Romer-G Linear. Disse switches er designet til at give en hurtig og jævn tastetrykoplevelse, hvilket er ideelt for gamere, der kræver hurtige reaktionstider.

Hvad er anti ghosting?

Anti-ghosting er en teknologi, der forhindrer “spøgelsestastetryk” eller falske tastetrykregistreringer. Når flere taster trykkes ned samtidigt på et tastatur uden anti-ghosting, kan det forårsage, at nogle tastetryk ikke registreres korrekt. Anti-ghosting sikrer, at alle tastetryk registreres præcist, uanset hvor mange taster der trykkes ned samtidigt. Dette er særligt vigtigt for gamere, hvor præcise input er afgørende for succes i spillet.

Skriv en kommentar