Corsair Gaming Harpoon RGB PRO

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO er en seriøs gamermus, der er svær at matche i samme prisklasse, selvom der ikke følger så mange indstillinger og features med som de dyrere modeller. Det er en præcis og ergonomisk mus, der henvender sig til både begyndere og øvede.

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO befinder sig blandt de absolut bedste gamer muse i sin prisklasse. Den fås typisk til mellem 2-300 kr., men kan sagtens konkurrere med langt dyrere modeller, og så kan du også købe den i en trådløs udgave, hvis du foretrækker det.

Selvom man skulle fristes til at tro, at her er tale om en mus, der primært henvender sig til begyndere, så er det langt fra sandt – musen er smooth, komfortabel og har en virkelig følsom sensor. Alle detaljer er velovervejede, og det er faktisk ikke til at tro, at du kan få så meget mus for pengene.

Specifikationer

DPI: 12.000 DPI
Vægt: 99g (85g uden kabel)
Sensor: PMW3325 (Optisk)
RGB: Ja
Knapper: 6
Report rate: 1000Hz
Anbefalet greb: Claw

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO Mus
Corsair Harpoon RGB PRO

Design og komfort

Materiale

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO er udformet i et lækkert, minimalistisk design, der appellerer til dem, der sætter pris på det simple. Musens overflade er gjort i ét sammenhængende stykke plastik, der starter ved bunden og munder ud i de to primære knapper

Siderne på musen er udformet i et behageligt gummimateriale, der føles lækkert og er med til at øge helhedsindtrykket af musen. Gummiet har en god finish, som sikrer et komfortabelt greb, uanset hvordan du foretrækker at holde på musen. Alt i alt har Corsair Gaming Harpoon RGB PRO, på trods af prisniveauet, et lækkert og premium-agtigt look, som appellerer til de fleste.

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO sideknapper

Komfort

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO vejer kun 99 gram (85g uden ledning), hvilket gør det til en forholdsvist let mus, men den er ikke blandt de letteste på markedet. Samtidig henvender den sig primært til folk, der bruger højre hånd til at navigere med musen.

Selvom musen er behagelig, uanset hvilket grip du foretrækker, vil dine fingre ligge mest naturligt, hvis du bruger det såkaldte claw-greb, grundet musens timeglasfigur. Overfladen har en blid hældning mod højre, hvilket skaber de rette forudsætninger for at hvile hånden.

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO fås i to udgaver; den trådløse og den almindelige. Den trådløse version er, ligesom den almindelige, virkelig god, men udmærker sig ved, at den er virkelig billig, hvis man sammenligner med andre trådløse gamermuse i samme prisniveau. Andre trådløse gamermuse plejer at være mindre og primært henvende sig til laptop-brugere.

Knapper og scroll-hjul

Knapperne har en god klikdybde, som de fleste vil være tilfredse med. Samtidig er knapperne på siden af musen gemt godt væk, så de ikke generer dig. De er nemme at ramme, når du skal bruge dem, og også her er der en optimal klikdybde, som gør, at du ikke kommer til at klikke på dem ved et tilfælde.

Corsair Gaming Harpoon RGB PRO scroll og knapper

Knapperne på siden af musen er gemt væk ganske godt, så de ikke generer dig, når du ikke bruger dem. Når du skal bruge dem, er de nemme at finde og komfortable. Hvis du har valgt den trådløse udgave af Corsair Gaming Harpoon RGB PRO, finder du en switch-knap under musen, hvor du kan vælge mellem de to muligheder; 2.4GHz eller Bluetooth LE 4.2.

Features

Sensor

Sensoren i Corsair Gaming Harpoon RGB sikrer en smooth spiloplevelse uden forsinkelse, uanset om du anvender ledning eller Bluetooth. Den optiske sensor fanger de fleste bevægelser med sine op til 12.000 DPI.

Det er nok til de flestes behov, og når du spiller, vil du opleve, at den fungerer upåklageligt. Uanset, hvor følsom du ønsker din mus skal være, reagerer den lynhurtigt. Det kan virke utroligt for en trådløs mus i denne prisklasse, men ikke desto mindre er det sandt – du får virkelig meget for dine penge, hvis du vælger Corsair Gaming Harpoon RGB PRO.

Software

Du har mulighed for at programmere alle knapper, så de fungerer, som du vil have det. Det gælder dog ikke for højre og venstre musetast, der er låst til deres primære funktioner. Med Corsair Utility Engine, der er den medfølgende software, kan du indstille DPI-levels, finjustere lyset, lave profiler med særlige settings og et hav af andre muligheder.

Corsair Utility Engine (iCUE) er ikke så brugervenlig og intuitiv som dem, der udarbejdes af større brands som eksempelvis Razer og Logitech, hvilket primært skyldes, at du her har mulighed for at justere på langt flere settings. Du kan eksempelvis overvåge både CPU og GPU-temperaturer og lave forskellige lysprofiler, hvilket for nogle vil være overflødigt.

Corsair ICUE software profil

Er du typen, der foretrækker en simpel plug and play-løsning, hvor du ikke skal finjustere indstillingerne, bør du dog ikke blive skræmt. Det kan du nemlig også med Corsair Gaming Harpoon RGB PRO – helt uden at du skal installere en driver.

Performance

Uanset, om du anvender Corsair Gaming Harpoon RGB PRO med eller uden ledning, er du garanteret en smooth spiloplevelse uden forsinkelser. Den optiske sensor på 12.000 DPI opfanger de alle bevægelser uden nogen forsinkelse.

Æren for den minimale forsinkelse i gameplayet kan i høj grad tildeles Slipstream Wireless-teknologi, der garanterer dig maksimalt 1 ms latency. Den skifter selv mellem de forskellige trådløse frekvenser, så du kan være sikker på, at signalet altid er i top.

Den trådløse funktion på Corsair Gaming Harpoon fungerer upåklageligt, og du kan selv vælge, om du vil skifte mellem USB eller Bluetooth. Det er helt unikt for en gamermus i denne prisklasse. De dyrere modeller plejer at bero på et af disse setups.

Konklusion

Ligegyldigt, om du vælger den almindelige Corsair Gaming Harpoon RGB PRO eller den trådløse udgave, så får du virkelig meget gamermus for dine penge. Corsair Gaming Harpoon RGB PRO er blandt de billigste modeller på markedet, hvis man sammenligner med, hvad du får. Dette er også grunden til, at musen har fundet vej ind på vores liste over bedste gamer muse.

Her er tale om en utroligt træfsikker mus, der ligger godt i hånden, er lavet af et solidt materiale, som sikrer den lang levetid. Det er ikke den gamermus, der har flest funktioner, og du kan da også sagtens finde billige modeller, der performer godt – men du finder ingen, der også er trådløse, som performer lige så godt som Corsair Gaming Harpoon RGB PRO.

Læs også vores store guide til de bedste gamer tastaturer og gamer bærbar.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar