Bedste Gamer Stol – Købsguide til gaming stole (2023)

Som gamer tilbringer du formentlig rigtig mange timer foran din computer, og derfor er det guld værd for både din komfort og din krop at have en god gamer stol, så du sidder godt og får den nødvendige støtte.

Hvordan finder jeg den bedste gamer stol?

Der er forskel på almindelige kontorstole og gamer stole. Det skyldes, at din kropsholdning er anderledes, når du spiller computer, end når du f.eks. arbejder. Dertil kommer, at du muligvis bruger endnu flere timer om ugen foran computeren, end hvis der var tale om et fuldtidsarbejde – det er tilfældet for rigtig mange gamere, uanset om det er amatører, semi-professionelle eller professionelle.

Derfor er det vigtigt at vælge en ”rigtig” gamer stol med både lænde- og nakkestøtte. Dertil bør du kigge på stolenes mål, så du finder en stol, der passer til din vægt og kropsbygning. Slutteligt kan du overveje, om stolen skal have noget særligt tilbehør som f.eks. en gamer stol med kopholder eller en gamer stol med højtaler.

Se også hvilke gamer borde vi anbefaler til at fuldende dit setup.


De 5 Bedste Gamer Stole

Nordic Gaming Heavy Metal

Nordic gaming heavy metal gamer stol
Nordic gaming heavy metal gamer stol

Nordic Gaming har skabt en unik gamerstol, der har en solid stålkonstruktion og en vægtbegrænsning på helt op til svimlende 200 kg. Den er skabt af den danske producent Nordic Gaming, der så dagens lys i 2018. De har med denne stol tænkt meget over, hvad en gamerstol skal kunne leve op til og præstere. Stolen er komfortabel, har en solid konstruktion og passer til stort set alle gamere.

Heavy Metal

Det er Nordic Gamings topmodel, og det har vi vurderet den ud fra. Topmodeller skal kunne præstere og holde i lang tid. Her har konstruktionen allerede gjort et godt indtryk på os. Stolen er et friskt pust på et marked, der bugner af produkter, som ofte ser identiske ud.

Navnet Heavy Metal passer perfekt til produktet. Den maksimale bæreevne, når det gælder gamerstole, ligger mellem 120 og 150 kg, så en bæreevne på 200 kg er et klart statement fra Nordic Gaming om, at gaming er for alle – både de tunge og lette drenge. 

Stolen kan bruges af alle

Lad dig ikke blive forvirret af stolens bæreevne. Den er ikke kun er fremstillet til større personer. Den kan bruges af alle og er lige så behagelig som de fleste gamerstole. Den er faktisk mere behagelig på grund af det ekstra fokus, der er på konstruktionen. 

Det kunne komme bag på de fleste, at det rent faktisk er sådan. Den helt store faktor er stolens mange indstillingsmuligheder, der gør det muligt at indstille den til alle gamere. Siddestillingen bliver god, fordi den har mange af de samme indstillingsmuligheder som mange af de andre stole på markedet. 

Stolen passer perfekt til gaming 

Stolen er en strømlinet stol, der passer 100 % perfekt til gaming. Den er fremstillet i nylon, PVC, skum og PU-behandlet læder, der skaber nogle fede overgange i stolens design. Nogle dele på stolen ligner endda flettet læder. Det giver den et futuristisk look, der er enhver gamer værdig.

God fleksibilitet og justerbar stol

Den ligner mange af de andre gamerstole på markedet, men fordi den har den konstruktion, den har, giver dens justeringsmuligheder endnu mere mening. Du kan justere sædet op til 180 grader, uden du skal bange for, at den ikke kan holde. Stolen har nemlig en solid stålkonstruktion. Det er der nogle, der kan lide. Andre bruger slet ikke denne feature.

Du kan også tilpasse højden på den, og så har den et armlæn, der kan styres i fire forskellige retninger. Dertil kommer puder til både nakken og lænden, som begge er i velour, hvilket er et materiale, som burde havde været undladt. Det ser nemlig gammeldags ud. Ud over det er den rigtig behagelig at sidde i.

Bedømmelse

Alt i alt en stol med meget komfort, en solid konstruktion og klart en uundværlig stol på et marked, der er rig på stole og har mindre fokus på menneskers forskellighed. Hvad end du er i den tunge eller mindre tunge vægtklasse, vil vi klart anbefale denne stol. Dog kunne man som sagt have undgået velourpuderne. 

Fordele:

 • Har en bæreevne på 200 kg
 • Polstret i PU-læder
 • En solid stålkonstruktion.

Ulemper:

 • Gammeldags velourpuder til støtte af lænd og nakke.

Paracon Knight

Paracon Knight Gamer Stol
Paracon Knight Gamer Stol

Paracon har med deres Knight udviklet en moderne gamer stol til den kvalitetsbevidste gamer. Paracon er en dansk producent, der lige siden 2016 har udviklet nyt og innovativt gamingudstyr. Det har gjort dem til et af de førende brands på det nordiske marked, og de har også vundet flere priser med netop Paracon Knight-stolen. Du vil helt klart føle dig som en konge i den her stol.

Paracon Knight blev lanceret sidst i oktober 2018 og har taget de fleste med storm, ikke blot på grund af dens ergonomiske kvaliteter, men også på grund af, hvad man rent faktisk får for prisen i forhold til andre gaming stole. Den kan nemlig både bruges på kontoret og til at game med. Vi kigger mere på denne del senere, men lad os først se på, hvad den egentlig kan.

Ergonomisk stol

Stolen ligner en blanding mellem et racersæde og en kvalitetskontorstol. En skøn sag at have på værelset, der vil gå hånd i hånd med både din computers look samt mus og tastatur. Den er ikke bare flot at kigge på, men også ergonomisk korrekt. Alt på stolen kan nemlig indstilles efter dine ønsker.

Stolen er udviklet til at give den bedste støtte til gameren, der sidder lang tid foran skærmen hver dag. Du kan både justere nakke-, arm-, og rygstøtten, så den passer til din yndlingsposition. Armlænene kan for eksempel justeres i højden og roteres, så de kan tilpasses din holdning. Der kommer også et ekstra højt ryglæn og en justerbar nakkestøtte.

Komforten er i top

Selve sædet på Paracon er polstret med PU-læder, kunstlæder af højeste kvalitet. Derudover er sædet bredere end på de fleste gamer stole, hvilket giver dig fornemmelsen af, at stolen er din trone. Det er et overskud, som du kan bruge, når du gamer. Den holder også til de fleste mennesker, da vægtkapaciteten er på omkring 105 kg.

Kan bruges på kontoret og til gaming

Det bedste ved Paracon Knight er alsidigheden. Den findes i hele ni forskellige farver, alt afhængigt af dit temperament, og så kan den samtidig bruges som gamerstol og kontorstol. Det gør den perfekt til alle, der har brug for en god og langtidsholdbar stol. 

Alt i alt er Paracon Knight en solid gaming stol til den rigtige pris. Den er i den grad konkurrencedygtig, når det gælder pris, alsidighed og ergonomiske funktioner. Bruger du derimod ikke så meget tid foran skærmen på gaming, kan du med fordel anskaffe dig den lidt billigere Rogue-stol fra Paracon, der har mange af de samme funktioner som Knight. 

Skal du have lidt ekstra luksus, findes der også Paracon Knight Pro-udgaven, der kommer i PU-læder og tekstil med et 4D-armlæn, der kan justeres i hele otte retninger.

Bedømmelse

Du vil føle dig som en konge i denne stol. Det er den helt rigtige pris på en stol af denne kaliber, og du får samtidig et ergonomisk produkt oveni. Alene det, at den kan bruges til kontoret og gaming, vidner om en særlig god og funktionel stol.

Fordele:
 • Ergonomisk korrekt
 • God pris i forhold til andre gamer stole
 • Polstret med PU-læder
 • Kan bruges som kontorstol og stol til gaming.
Ulemper:
 • Stort set de samme funktioner som lillebroren Paracon Rogue
 • Vægtbegrænsningen ligger lidt under gennemsnittet.

DX Racer Formula

DX Racer formula gaming stol
DX Racer formula gamerstol

DX Racer Formula er en del af F-serien, en samling af modeller, der har forskellige funktioner. Den er udviklet af det amerikanske firma DX Racer, som begyndte at lave racersæder i 2001, og i 2006 skabte de deres første gamerstol. De har altså overført de bedste egenskaber fra racersædet til deres gamerstol, og det nyeste resultat er Formula-modellen. 

DX Racer har med de nyere modeller i Formula-serien udviklet videre på de første stoles egenskaber, så de kunne skabe den bedste stol til den moderne gamer, der sidder lang tid foran skærmen. Det er der kommet en rigtig god og behagelig kvalitetsstol ud af.

Formula-serien passer på din krop

Da vi satte os i denne stol, følte vi, at den var lidt hård i sædet i forhold til en almindelig kontorstol. Lad dig ikke narre af det. Det er en kvalitet ved de gode stole, at de er stabile og holdbare. De skal helst kunne tåle, at du sidder i dem mere end otte timer dagligt. Samtidig vil du heller ikke have, at stolen går i stykker efter en måned. Vi kan godt garantere dig for, at denne stol holder i mange år uden at gå i stykker. 

Det næste, vi lagde mærke til, var det behagelige ryglæn, der kan justeres i hele 12 forskellige positioner og kan indstilles i en 90 graders vinkel samt lægges ned i en 135 graders vinkel. Derudover har ryglænet indbyggede puder under og omkring skuldrene, hvilket støtter skuldrene og får dem til at slappe af, mens du gamer. Dernæst lagde vi mærke til de aftagelige puder til både lænd og nakke. De er enormt behagelige.

Alle disse ergonomiske features giver en sublim racerfølelse, når du sidder og gamer, som samtidig også gør stolen velegnet til almindeligt kontorarbejde. 

Konstruktionen er god

De ergonomiske funktioner og stolens konstruktion giver et klart billede af, at denne stol er lavet til de semiprofessionelle, der tager deres gaming seriøst.

Den har dog en maksimal bæreevne på 100 kg og er derfor under gennemsnittet på 120 kg for gamerstole. Højden kan justeres op til omkring 172 centimeter. Du skal derfor ikke vælge denne gamerstol, hvis du er en af de tunge gamere, eller hvis du har lange ben. 

Stol og hjul kommer i mange unikke farver 

Du kan finde stolen i op til 40 forskellige farver, hvilket er perfekt for dig, der vil have en unik farve på din stol. Blandt de mere usædvanlige farver er de mere feminine farver som lilla eller pink, hvilket er forfriskende, fordi vi stadigvæk ser flere kvindelige gamere, der gør det utroligt godt. 

DX Racer er et oprindeligt et racersædefirma, og det kan vi også se på de accessories, som de sælger sammen med produktet. Du kan også købe nye hjul i andre farver. De er lavet af gummi og skader derfor ikke gulvet lige så meget.

Bedømmelse

Alt i alt er DX Racer Formula, ligesom navnet antyder, et racersæde i en verden, hvor mange af stolene prøver at imitere bilsæderne. DX Racers erfaring gør dem til den førende udbyder af disse stole, hvilket også gør stolen behagelig og langtidsholdbar.

Fordele:
 • Kan fås i mange forskellige farver
 • Udviklet over lang tid og ud fra mange modeller
 • Ligner et sæde i en racerbil og har den samme behagelige følelse.
Ulemper:
 • Den har en bæreevne på 100 kg, hvilket er under gennemsnittet.

AKRacing Player

akracing gamer stol
akracing gamer stol

AKRacing Player er af de mest købte stole hos den amerikanske producent AKRacing. Stolen har en god pris, der hverken er for høj eller lav. De begyndte i 2001 at lave sæder til biler og racerbiler og har senere hen overført deres ekspertise til gamerstole. De er kendt for at have et godt samarbejde med det danske Counterstrike-hold Astralis og har derfor den nyeste knowhow om, hvordan stolene skal udformes til spillere inden for e-sporten.

Denne gamerstol fra AKRacing er en stol, der er særlig vellidt, fordi den er en WYSIWYG-stol. Du får lige netop det, som du ser, hverken mere eller mindre. Det er det, de fleste godt kan lide ved denne gamerstol. Det er også det, som har fået mange til at købe lige netop den. Det viser, at den lever op til de flestes krav, og at den kan bruges af de fleste.

En mainstream gamerstol, der sælger

Det ligner en mainstream gamingstol, og det er det, der er så godt ved den, fordi det er det, som folk søger. Stolen passer den til den gennemsnitlige person på 1.80 m og 80 kg. Den har det samme design som et sæde i en racerbil, og så kan armlæn, sædehøjde og puderne ved nakke og lænd justeres efter ønske.

Den har et par unikke features – især hjulene

Player-stolens design kommer med et par ret lækre syninger op langs siden af stolen samtidig med de pileformede striber op langs indersiden af ryglænet. Hjulene viser virkelig, at firmaet begyndte som et firma, der producerede sæder til biler. Hjulene på stolen er formet ligesom fælgene på en bil, og de ruller godt uden at skade dit gulv særlig meget.

Resten af udseendet er standard, når det gælder AKRacings gamerstole. Det vil sige en base i aluminium, sorte armlæn i læder og logo på begge puder til nakke og lænd. Polstringen er af det syntetiske PU-læder, som er standard inden for gamerstole, men taget prisen i betragtning er det et fint materiale.

Ergonomiske fordele – armlæn og ryglæn

De fleste gamerstole i denne kategori har todimensionelle armlæn (de kan bevæge sig op og ned). AKRacing har på de nyeste versioner af Player-stolen sat nye 2D-armlæn på. Disse armlæn er kurvede, så du undgår, at dine albuer falder ned. Samtidig er armlænene en anelse blødere, så du har lidt mere støtte end ved andre gamerstole i denne kategori.

Det specielle ved AKRacing er, at samtlige stoles ryglæn kan lægges ned. Spørgsmålet er, om du kommer til at bruge det, men det er i hvert fald godt at kunne gøre det, hvis du bliver træt eller får ondt i ryggen. Samtidig med det kan du ligesom på en normal kontorstol få underdelen af stolen til at vippe.

Sammen med disse ergonomiske fordele får du som nævnt et par puder til ekstra støtte. Det er ofte en smagssag, hvilket materiale du kan lide. Player-stolen har et par kunstlæderpuder, så foretrækker du et blødere materiale, så må du købe tilkøbe andre puder. Det er op til dig.

Bedømmelse

AKRacing stolen er hverken for dyr eller for billig. Den rummer alt det, en normal gamerstol skal kunne og har et par unikke features, som du ikke finder hos andre i denne prisklasse. Særligt armlænene og ryglænet er helt i top. Køb denne stol, hvis du vil have en populær stol, der passer til de fleste.

Fordele:
 • Den er, hvad den udgiver sig for at være
 • Bæreevnen er på 150 kg
 • Passer til den gennemsnitlige person.
Ulemper:
 • Noget af polstringen kunne godt være tykkere.

Arozzi Torretta XL

arozzi torretta XL gamer stol
arozzi torretta XL gamer stol

Arozzi Torretta XL er bredere, større og bedre. Det er Arozzis XL-version af deres Torretta gamerstol. Arozzi er en svensk producent, der siden 2013 har leveret udstyr til alle e-sportsgamere –både borde, stole og briller. Denne XL-version adskiller sig fra den oprindelige Torretta-stol ved at have en markant bredere stoleskal og bedre bæreevne. Den ser ikke kun godt ud – den er også god at sidde i.

Funktionerne sidder lige i skabet

Ser vi på denne stol i forhold til den anmelderroste lillebror Torretta, er den klart et køb værd, hvis du har brug for en stol, der passer til større personer, som gerne vil sidde foran skærmen længe uden at blive for varm. Den har alle de gode ergonomiske features inden for denne prisklasse. Dertil kommer der nogle funktioner, som stort set er blevet standard, når det gælder moderne gamerstole.

Den har den velkendte gaslift, så du kan komme op og ned. Derudover kan den lænes tilbage i 180 grader, og sædet kan vippe. To puder giver støtte til nakke og lænd. 

Dejlig blød og god komfort

Det, vi lagde mest mærke til ved ryglænet, var den omsluttende kapsel, som denne stol er bygget op omkring. Den lægger op til, at du skal sidde i den i lang tid. Armlænene er også ganske behagelige og støtter op om armene i flere timer, uden at armene bliver irriterede eller trætte. De gamere, der gerne vil bruge lang tid foran skærmen, bør købe denne stol. Dertil kommer et dejlig blødt materiale.

Det generelle materiale føles lækkert og er godt, hvis du sidder længere tid foran skærmen og bliver varm. Du behøver ikke at holde pause, fordi stolen bliver for varm, da skummaterialet transporterer varmen væk fra stolen gennem dens membraner.

Selve polstringen er en blanding af åndbare materialer og PU-læder, hvilket er behageligt, men uegnet, hvis du spiser eller spilder på stolen. Det bløde skummateriale vil opsuge væske, og langsomt vil stolen få pletter. Husk det, når du skal anskaffe dig en hvilken som helst gamerstol. 

Stolen findes i syv spændende farver, der alle giver et friskt pust til dit værelse eller kontor. Det gør sig særlig godt, hvis du vælger dit udstyr i den samme farve for et uniformt og skarpt look.

Udviklet til den større gamer

Denne gamerstol er tiltænkt den lidt større gamer. Den har ti cm bredere sæde og kan bære en person på 140 kg og 190 cm i højden. Ideelt set fungerer den bedst til personer på maks. 120 kg og 185 cm, så det bør man have in mente. Det kan måske virke lidt misvisende, men hvis du er på jagt efter en stol i en lidt større vægtklasse, må du kigge på nogle andre. 

Bedømmelse

Det er en solid gamerstol i denne prisklasse. Den formår at give et positivt indtryk på stort set alle parametre. Alle de positive egenskaber fra den anmelderroste Torretta-model kan du finde i denne stol. Åndbare materialer, god støtte og en stolkapsel, der hænger sammen. Du skal kunne lide at sidde på samme måde i længere tid, da denne stol hjælper dig med det. Det gør både armlænet og det ti cm bredere sæde dig i stand til.

Fordele:
 • Stolens sæde er ti cm bredere end Torretta
 • Den kan bære 40 kg mere end dens lillebror
 • Materialet er godt og åndbart.
Ulemper:
 • Den har en maks. bæreevne, som ikke svarer til dens reelle bæreevne.

Sådan vælger du den rigtige gamerstol

Når du skal finde den helt rigtige gamer stol, skal du først og fremmest overveje, hvad netop du vægter, og hvad dit budget er. Dertil kan det være relevant at kigge på gamer stol test, så du får et overblik over, hvilke stole der generelt klarer sig godt på parametre som design, holdbarhed, ergonomi, pris, osv.

Nogle af de gamer stole, der klarer sig bedst i test, kommer fra følgende anerkendte producenter:

 • Arozzi
 • Paracon
 • XTRIKE
 • Alpha gamer stol
 • Nordic Gaming

Især Paracon gamer stolene klarer sig godt i test med deres lave pris og stærke, holdbare materialer. Typisk placerer Paracons produkter sig som værende ”bedst til prisen”, og det er bestemt ikke ved siden af. Flere af deres stole fås til under 1.000 kr., og der er tale om kvalitets gamer stole med rigtig god komfort og lang levetid.

Er du overvægtig, er det særligt vigtigt at finde en stol, der yder den korrekte støtte, så ikke du får ondt i kroppen eller bliver overbelastet ved mange timers gaming. Her er især Arozzi én af foregangsproducenterne, når det kommer til gode gamer stole til overvægtige.

Hvad koster en gamer stol?

Der er store prisforskelle, når det kommer til gaming stole. Som med så meget andet, følges pris og kvalitet typisk ad. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få en udmærket gamer stol til en meget rimelig pris. Det handler langt hen ad vejen om forventninger. Kan du nøjes med en ”skrabet” model, eller har du ønsker om en masse specielt tilbehør?

Det skal hertil tilføjes, at markedet for gamer stole er stødt voksende. Det betyder samtidig, at der er flere og flere producenter af gaming udstyr, som vælger at producere billige modeller, så der er noget for enhver smag i deres kollektioner. Udvalget af gode og billige gamer stole er derfor langt bedre i dag end for 10 år siden, hvor det var noget nær umuligt at finde en ordentligt gamer stol til under 1.000 kr.

Skriv en kommentar