Glorious Model O » Anmeldelse & Priser (2023)

Glorious Model O er en utroligt let, futuristisk og karakteristisk gamermus, der henvender sig til det præstationsfokuserede gamer. Komfort, kvalitet og design ligger alt sammen i den høje ende af skalaen. Den fås med et hav af indstillinger, som kan justeres til at matche stort set ethvert behov.

Glorious er et forholdsvist nyt brand, i hvert fald når det kommer til muse, der egner sig til gaming. Glorious Model O er navnet på deres debut, der kom på markedet i 2019. Model O opnåede, allerede før den kom på markedet, en enorm hype – og den har vist sig at være berettiget. 

Her er tale om en virkelig lækker gamer mus, hvor der er kælet for enhver detalje, og så tæller det tungt i den samlede vurdering, at der er et hav af muligheder for at justere den, så den matcher præcis det, du ønsker.

Glorious Model O er en enormt let mus, der, takket være sin overflade med sekskantede huller, kun vejer 67 gram. Glorious PC Gaming Race, som er brandets fulde navn, har udviklet musen ud fra en kompromisløs vision om at skabe en gamermus med den laveste friktion nogensinde.

Design og komfort

Materiale

Glorious Model O fås i fire forskellige udgaver og materialer, så du er ikke låst til én type overflade. Det er praktisk, da gamere, som har tendens til tørre håndflader, typisk foretrækker en blank overflade. Det modsatte er tilfældet, hvis du hurtigt får svedige hænder, når du gamer – her er den matte overflade at foretrække. 

Model O fås i følgende udgaver:

Det er vigtigt at påpege, at der intet unikt er ved overfladerne, andet end det faktum, at det er de færreste gamermuse, der tillader, at du selv vælger, hvad du foretrækker.

Vælger du en af de blanke versioner, skal du forvente at betale omkring 50 kr. mere, end hvis du køber en tilsvarende model med mat overflade. Det bør dog ikke være nogen dealbreaker, da den blanke version gør, at LED-lyset, der gemmer sig under overfladen, virkelig kommer til sin ret her. Til gengæld fungerer det ikke helt optimalt på den matte udgave.

Glorious Model O

Build-kvaliteten er af god kvalitet og må betragtes som værende tilstrækkelig, men der findes gamermuse i samme prisklasse, som er af bedre kvalitet. Igen bør det ikke være en dealbreaker, da den performer uovertruffent på stort set alle andre parametre.

Komfort

Glorious Model O er en ultra-light gamermus, hvis målgruppe er gamere, der foretrækker en mus, der er så let som overhovedet muligt. Musens overflade udmærker sig ved, at den er belagt med sekskantede huller, der er med til at gøre den let, men samtidig skaber ventilation. Det gør, at Model O er særdeles velegnet til længerevarende gamingsessions.

Her er tale om et banebrydende og ambitiøst design, som fungerer for de fleste gamere, uanset hvilket greb du foretrækker. Desuden udmærker den sig ved at fungere til både højre- og venstrehåndede.

Har du en lille hånd, kan Glorious Model O nemt føles en smule stor – det er der dog heldigvis råd for. Der findes nemlig en mindre version, Glorious Model O Minus, som efter sigende skulle være præcis den samme, men blot i en mindre udgave.

Knapper og scroll-hjul

Musen har 6 knapper, hvilket er tilstrækkeligt for de fleste gamere. Heller ikke her, kan der sættes en finger på hverken performance eller komfort. Du kan selv programmere knapperne, så de matcher dine præferencer. 

Klikdybden er god, men der mangler måske en lidt mere defineret kliklyd samt -følelse for at score topkarakter. Der er en smule modstand, når du klikker, hvilket kan være både en fordel og ulempe, alt efter hvad du foretrækker.

Scroll-hjulet er med sin rillede tekstur virkelig behageligt og praktisk. Det giver samtidig en god lyd, når du klikker, ligesom det er følsomt og velbalanceret på en måde, så du ikke kommer til at klikke utilsigtet. Der er som sådan intet revolutionerende ved scroll-hjulet, men det performer godt, hvilket man også burde forvente af en mus i denne prisklasse.

Features

Sensor

Glorious Model O har en PMW3360-sensor, som fungerer helt optimalt. Den kan indstilles til forskellige polling rates, så den matcher det, du foretrækker. De forskellige polling rates er følgende:

  • 125Hz
  • 250Hz
  • 500Hz
  • 1000Hz

DPI’en kan ligeledes indstilles, så den matcher dit behov. Du kan vælge mellem 400 og helt op til 12.000, hvilket er mere end rigeligt for de fleste. Kombinationen af musens PMW3360-sensor, overflade, udformning og generelle komfort gør, at Model O i langt de fleste tilfælde er en genistreg, der kan tilfredsstille de fleste gameres foretrukne settings.

glorious model o - 2

Software

Softwaren, du skal bruge, når du skal indstille musen, fungerer upåklageligt. Den er meget intuitiv, og det er nemt at sætte din mus op, så du får de indstillinger, du gerne vil have. Som det er tilfældet med de fleste andre gamermuse, kan du indstille de forskellige knapper, så de reagerer, som du ønsker, du kan indstille DPI, nummer af DPI-steps samt polling rates.

Det er dog ikke alt, for der er også nogle unikke funktioner, som gør Model O til noget helt særligt. Du kan eksempelvis selv justere lift off-distancen, omend det er de færreste, der får brug for det. Som regel vil det være at foretrække, at den er så lav som muligt, men generelt er det lækkert, at man selv har mulighed for at indstille den.

Samtidig kan du indstille debounce time, hvilket er ret unikt, da det betyder, at musen kun kan sende signaler ud med et bestemt interval. Det kan være brugbart, hvis du vil reducere risikoen for dobbeltklik, men igen – det er en feature, kun de mest hardcore gamere vil gøre brug af, så i virkeligheden betyder det ikke så meget.

Udover ovennævnte kan du indstille LED-lyset via 7 forskellige settings, så det opfører sig, som du gerne vil have det. Nogle er ligeglade med disse funktioner, men det er et tegn på overskud, og når musen performer godt på stort set alle andre parametre, er det bestemt ikke noget, der trækker ned i den samlede vurdering.

Performance

Glorious Model O henvender sig til avancerede gamere, som har behov for at kunne finjustere på flere levels. Hvis du kan lide at være i kontrol over stort set alle parametre, finder du ikke nogen anden mus, der gør det bedre.

Knapperne og scroll-hjulet har en virkelig god trykfølsomhed, følelse og vandring, og sensoren er enormt snappy, selv når du spiller på et virkelig intenst niveau. 3360-sensoren kan gå op til 12.000 framerates, hvilket er mere end rigeligt til de fleste behov, selvom flere gamermuse i samme prisniveau kan nå op på 16.000.

Musen er virkelig overlegen, hvis du spiller actionprægede FPS-spil, hvor du har behov for at kunne reagere hurtigt med stort set ingen forsinkelse på respons. Den gør sig dog også godt i eksempelvis RTS-games, men her kan du sagtens nøjes med en ‘sløvere’ mus.

Der er ingen tvivl om, at det Glorious Model O er en mus, der egner sig til den konkurrencemindede hobby-gamer, såvel som til professionelle eSports-udøvere. 

Konklusion

Glorious Model O er et virkelig godt valg til dig, der vil have en virkelig let mus, som reagerer med det samme. Musens banebrydende design gør den lettere end stort set alle andre muse på markedet, selvom den ikke ligefrem er minimalistisk at se på. 

Relateret: De bedste gamer muse i år

Samtidig resulterer den hullede overflade i, at din håndflade naturligt udsættes for ventilation, hvilket gør Model O til et oplagt valg for gameren, der ofte befinder sig i lange og koncentrerede settings, hvor komforten er afgørende. 

Glorious Model O ligger behageligt i hånden, uanset hvilket greb du foretrækker – og om du er høje- eller venstrehåndet. Den kan virke stor, hvis du har en lille hånd, men den findes i forskellige størrelser og materialer, så heller ikke her er der nogen undskyldning for ikke at anskaffe dig en.

Det er svært at sætte en finger på noget, ligesom sensoren og den medfølgende software også performer på absolut topniveau. Du kan indstille musen, så den matcher din spillestil, næsten ligegyldigt hvilke krav du har. Glorious Model O er således et godt bud på den perfekte gamermus.

Skriv en kommentar