Razer DeathAdder Elite

Razer DeathAdder Elite er en fremragende gamermus, der med sin ultra-præcise, optiske sensor, sikrer dig en uovertruffen præcision i stort set alle spilgenrer. I samspil med de trykfølsomme, mekaniske knapper får du en mus, der er svær at matche. 

Razer DeathAdder Elite er en optisk gamermus med en utroligt høj performance, der virkelig kommer til sin ret i FPS-spil og taktiske skydespil, hvor præcision og reaktionstid er afgørende. Den optiske sensor er ultra-præcis og kan levere en opløsning på helt op til 16.000 DPI, hvilket betyder, at musen bevæges i realtime, uanset fart.

Selve udformningen på Razer DeathAdder Elite er virkelig ergonomisk med sine lækre, komfortable gummisidegreb, optimerede vægt samt trykfølsomme knapper. Det gør musen optimal selv i timelange gamingsessions, hvor komforten er særligt vigtig.

Med Razer DeathAdder Elite er intet tilfældigt – den er udarbejdet i samarbejde med flere af verdens førende eSports-atleter, som har stået for test og feedback. Det betyder, at musen virkelig performer på et højt plan, uanset dit niveau. 

Design og komfort

razer deathadder gamer mus
Razer DeathAdder Elite

Materiale og kvalitet

Razer DeathAdder Elite er udformet i hård plast, der har en matsort belægning på overfladen. På hver af musens sider er en gummibelægning, der sikrer et godt greb, selv hvis du har tendens til at få svedige håndflader i kampens hede.

Hverken belægningen eller musens overfladen vil føles ulækre eller beskidt, når du bruger den i flere timer ad gangen. Det er ellers tilfældet ved mange andre gamermuse, der er udformet i samme materialer.

Det er ikke alle, der er vilde med gummibelægning, hvorfor du bør gøre op med dig selv, om det er noget for dig, før du investerer i Razer DeathAdder Elite. Det er en smagssag, men generelt er det med til at højne komforten, så den konstant ligger godt i hånden.

Komfort

DeathAdder Elite fra Razer er en virkelig behagelig og ergonomisk gamermus, der er godt designet. Du kan holde den i de fleste former for greb, næsten uanset hvor stor din hånd er. Det betyder, at du ikke er nødsaget til at holde den i én bestemt position, hvilket helt klart er en fordel.

Størrelsen på musen er god, og det samme kan siges om udformningen, der umiddelbart egner sig til de fleste typer af hænder, omend den kan være kritisk, hvis du har en meget lille hånd. Er dine hænder en nogenlunde størrelse, er DeathAdder Elite dog blandt de mest komfortable gamermuse på markedet. Den kan bruges i flere timer ad gangen, uden du bliver øm i hverken fingre, håndflade eller håndled.

Knapper og scroll-hjul

Med Razer DeathAdder Elite får du en gamermus, der holder i mange år. Levetiden på knapperne er ifølge Razer på 50 millioner klik, hvilket burde være nok for de fleste gamere, uanset hvor meget du spiller dagligt. Knapperne er udarbejdet i fællesskab med Omron – de kaldes for Razer Mechanical Mouse Switches, og er designet til at kunne yde en virkelig hurtig responstid, hvilket er afgørende for en gamermus, der skal kunne bruges i FPS og andre actionprægede spiltyper.

Herudover er knapperne godt placeret, ligesom de er enormt intuitive og har en god klikdybde, så du ikke er i tvivl om, hvorvidt du har klikket eller ej. Her er ikke tale om de letteste knapper, men det er kun en fordel, da du skal trykke lidt til, før de virker. Både venstre- og højreklik føles og lyder ens.

På musens ene side er der placeret to knapper, som er nemme at komme til. Det samme er tilfældet med de to DPI-knapper, der er placeret på musens overflade, så du nemt kan skifte til din foretrukne DPI-indstilling. Knapperne er med til at sikre en god komfort, da de er nemme at klikke på, uden de på noget tidspunkt kommer i vejen. 

Sideknapperne er ligeledes fornuftige, da de føles mere som en rigtig knap, der er en del af musen, end det er tilfældet på mange andre gamermuse, hvor oplevelsen er en smule blandet. De føles som en integreret del af designet. Det velbalancerede scroll-hjul har en lækker og praktisk tekstur, der er med til at forbedre grebet.

Features

Sensor

DeathAdder fra Razer er udstyret med sin egen udgave af 3389-sensoren, der kan indstilles på flere niveauer – faktisk helt op til 16.000 DPI, hvilket kun egner sig til få gamere, men det er alligevel fedt, at muligheden er der. 

3389-sensoren er en anerkendt sensor, der har vundet mange priser. Det er der god grund til, for den er virkelig følsom, og reagerer så snart du bevæger dig. 

Software

Hvis du vil have så meget ud af din mus som overhovedet muligt, bør du installere Razers Synapse-software, hvor du kan indstille musen. Du kan indstille DPI’en til følgende niveauer uden brug af software:

  • 800
  • 1.800
  • 4.500
  • 9.800
  • 16.000

Det kan virke underligt, da de det ikke er blandt de mest gængse DPI-indstillinger, hvorfor du får brug for softwaren, hvis du vil indstille den efter dit eget ønske. 

Razer Synapse er enormt intuitivt og nemt at bruge, selvom der er mange indstillingsmuligheder. Du kan således nemt indstille og skifte farven på det RGB-lys, der er i musen, ligesom du kan indstille makroer og kalibrere musen, så den fungerer optimalt på din musemåtte. 

Alt i alt er softwaren virkelig god og nem at bruge, og der er masser af indstillinger, så du kan indstille din mus til at opfylde de fleste behov.

Performance

Razer DeathAdder Elite ligger godt i hånden, og den har en god støtte, næsten uanset hvilket greb du bruger. Det gør den god til langvarige og intense gamingsessions, hvor du har brug for en pålidelig og komfortabel mus. 

Responstiden ved klik er lynhurtig, og klikdybden er helt perfekt, da du får en smule modstand, så du ikke er i tvivl om, at du har klikket. Samtidig modvirker dybden utilsigtede dobbeltklik, hvilket er praktisk i langt de fleste scenarier. Sensoren er lynhurtig og du kan helt gnidningsfrit føre musen i alle retninger uden nogen forsinkelse.

Her er tale om en virkelig god gamer mus, der egner sig til de fleste spiltyper. De mange features kommer vil dog primært være brugbare, når du spiller FPS-spil eller andre genrer, hvor gameplayet går stærkt og kræver, at du reagerer hurtigt.

Konklusion

Razer DeathAdder Elite er blandt de bedste muse til gaming på markedet overhovedet. Den er virkelig komfortabel og af en høj kvalitet, så den holder i mange år. Samtidig bliver den ikke mindre behagelig, selvom du spiller i lang tid ad gangen, hvorfor den også egner sig til seriøse eSports-atleter. Du kan bruge denne mus, uanset hvilket greb du foretrækker. 

Alt i alt, kan der ikke sættes en finger på Razer DeathAdders performance, byggekvalitet, udformning eller komfort. Uanset, hvilken genre du skal bruge den til, kan du forvente en mus, der performer på absolut højeste niveau – og så får du virkelig meget for pengene, da den kun koster omkring 300-400 kr.

Skriv en kommentar