Sony løfter sløret for PS5 design

Nu er der ikke lang ventetid tilbage. November nærmer sig med hastige skridt, og det kan allerede nu mærkes, da Sony den 11. juni offentliggjorde designet på det, vi alle sammen venter på: nemlig PS5! Der er meget at glæde sig til, da der samtidig blev løftet op i sløret for, hvad vi kan glæde os til af spil på den kommende konsol.

UPDATE: Du kan nu forudbestille PS5! Vi har undersøgt mulighederne.

Efter offentliggørelsen af designet står det nu klart, at Playstation 5 lander i to versioner, når den udkommer i november 2020. Den første version er en “Digital Edition“, som langt de fleste regner med kommer ud til en billigere pris, da det optiske drev er sparet væk, og man derfor skal downloade alle spil via Sonys egen online-butik. Det er smart og rart, hvis man ikke længere benytter sig af fysiske spil.

Den anden version af konsollen, som bare hedder PS5, er udstyret med de samme funktioner som den digitale konsol samt et 4K UHD Blu-Ray drev. Det betyder, at du fortsat kan benytte den til din fysiske filmsamling samt have muligheden for både at købe og sælge fysiske udgaver af spil. Så er du endnu ikke helt fan af spil, der købes online, behøver du ikke give fortabt.

Læs mere om PS5 og de nyeste afsløringer på Sony PlayStations egen blog.

Udgivelsesdato lige op til julesalget

Selvom det endnu ikke er helt bekræftet, er der dog meget, der tyder på, at udgivelsen af PS5 bliver mellem oktober og december 2020 og nærmere bestemt 20. november 2020 som en lækage antyder det.

Udgivelsesdatoen er dog ikke blevet endeligt bekræftet. Så du må væbne dig med tålmodighed og håbe på, at slutnovember bliver tidspunktet, så du kan sætte konsollen på ønskelisten. Det er dog heller ikke tilfældigt, at det bliver på dette tidspunkt, da det for det første er juletid, men også fordi, at Microsofts Xbox Series X også udkommer på dette tidspunkt.

playstation 5 design
Billede: Sony Playstation

Hvordan kommer PS5 til at se ud?

PS5 kommer til at have et helt andet design sammenlignet med forgængerne. Det bliver en konsol i et hvidt, futuristisk design med et V-formet hulrum, der rummer masser af ventilation. Derudover ser det ud til, at den rummer de sædvanlige knapper, som man forventer at finde på en PS samt 5 USB-porte.

Når det kommer til controlleren, får konsollen også sin egen, som vil indeholde haptisk feedback, hvilket du også kender som vibrationer. Det er allerede kendt fra DualShock 4 og din smartphone, men det bliver selvfølgelig noget helt andet! For du vil nemlig komme til at få en indlevende fornemmelse, når du kører gennem mudder i et rallyspil eller sågar få et smæld i højre side af din controller, hvis der i et skydespil eksploderer en granat over din højre skulder. Som noget helt nyt vil der endda være vibrationer i L2 og R2-knapperne.

Der er dermed meget at glæde sig til!

Grafikken er meget vildere

Noget du så absolut skal glæde dig til er, at der med den nye konsol kommer Ray Tracing. Og hvad er så det? Jo, det betyder, at grafikken bliver gevaldigt forbedret. For takket være Ray Tracing bliver lyset og refleksionerne i spillet mere levende, da teknikken gengiver måden, lys bevæger på i virkeligheden. Meningen med det er at give en fotorealistisk oplevelse af spillene, så helhedsoplevelsen bliver bedre. For den lækreste PS5-oplevelse kan du se vores anbefalinger til gaming skærme.

Hvad kommer en PS5 til at koste?

Selvom det endnu ikke er blevet bekræftet, hvad PlayStation 5 kommer til at koste, er der dog noget, der tyder på (takket være en lækage), at den kommer til at koste 499 dollars, når den bliver lanceret i Nordamerika. Det er dog langt fra sikkert, da det vil betyde, at den så kun kommer til at koste 100 dollars mere end PS4 Pro – men man har da lov at håbe!

Hvis du gerne vil vide den endelige pris, kan du læse mere om det på psgamer.dk, som hele tiden holder øje med de nyeste detaljer om PS5, og hvad den alt kommer at kunne og koste. Fordelen for dig som PS-entusiast er dog, at nu hvor Microsoft også udkommer med en konsol, ønsker Sony ikke, at prisen skal være for høj til sammenligning – for det vil gå udover salget!

Hvilke spil bliver udgivet sammen med PlayStation 5?

En rigtig god nyhed, som er blevet bekræftet, er at du kan spille PS4-spil på den nye PS5. Faktisk bliver det måske endda muligt også at spille spil fra PS1, PS2 og PS3. Det sidste er dog ikke blevet bekræftet endnu.

Det er endnu ikke helt bekræftet, hvilke eller hvor mange spil, der helt nøjagtigt bliver udgivet sammen med PS5. Man forventer dog, at det bliver følgende spil:

 • Watch Dogs: Legion
 • Gods and Monsters
 • Rainbow Six Quarantine
 • Cyberpunk 2077
 • Death Stranding
 • Ghost of Tsushima
 • The Last of Us: Part 2
 • Control
 • Starfield
 • The Elder Scrolls 6
 • Grand Theft Auto 6
 • Final Fantasy 7 genindspilning
 • Horizon Zero Dawn 2
 • God of War 2
 • Battlefield 6
 • Gran Turismo
 • Godfall
 • Spider-Man: Miles Morales

Som det ser ud lige nu, er der derfor en masse spændende spil på vej til PS-fans verden over. Måske du endda kan være heldig, at der er flere overraskelser i ærmet, da listen endnu ikke er blevet bekræftet.

Du kan se den officielle liste af kommende PS5 spil her i PlayStations blogindlæg.

Hele deres officielle showcase kan ses herunder på youtube:

Følg godt med de kommende måneder

Selvom vi allerede nu ved meget om den kommende PS5, vil der i de kommende måneder blive afsløret en længere række af detaljer omkring den nye konsol. Det bliver spændende, da det forhåbentligt giver klarhed over features, spil og en endelig pris for konsollen.

En ting er i hvert fald sikkert: At spille på PS5 bliver en helt anden oplevelse, end hvad du hidtil har været vant til – også selvom du er hardcore PS-fan!

Skriv en kommentar