SteelSeries Rival 600

SteelSeries Rival 600 er en klassisk gamermus, der alligevel har en række innovative features. Den befinder sig i den høje ende af prisskalaen, men prisen er i dén grad berettiget. Her er tale om en træfsikker og pålidelig allround-mus, som kan indstilles til at matche præcis dit behov.

Der er ingen tvivl om, at SteelSeries Rival 600 er en kompetent mus, der egner sig til den seriøse gamer. Den bidrager på alle måder positivt til SteelSeries bagkatalog, da den både ligger godt i hånden, ser godt ud og reagerer lynhurtigt, selv i genrer, hvor reaktionstiden er altafgørende for spillets udfald.

Du kan indstille SteelSeries 600, så den matcher dine præferencer, omend det kan være en udfordring at navigere i SteelSeries Engine-softwaren, hvis ikke du har erfaring med denne type software. Det bør dog ikke være en dealbreaker, da der findes adskillige tutorials, hvor du kan finde vejledning i forhold til opsætning.

Kan du se gennem fingre med det, får du med SteelSeries Rival 600 en virkelig god gamermus, der performer godt på alle parametre, uanset hvilken genre du er til.

Specifikationer

DPI: 12.000 CPI
Vægt: 96-128g (kan justeres)
Sensor System: SteelSeries TrueMove3+ Dual Sensor System
Sensor: TrueMove 3 Optical Gaming Sensor
Sensor: Depth Sensing Linear Optical Detection
RGB: 8 Zoner
Knapper: 7
Report rate: 125 – 1000Hz
Anbefalet greb: Palm + Claw
Ambidextrous: Nej

SteelSeries Rival 600 Mus
SteelSeries Rival 600

Design og komfort

Materiale og kvalitet

SteelSeries Rival 600 er bygget i en uovertruffen kvalitet. Den føles utroligt solid, og du kan ikke fornemme, at den på nogen måde er ustabil. Siderne, der er aftagelige, sættes på med en magnet, og de føles også virkelig solide. Den er udformet i fiberforstærket plast, der har et behageligt greb, så den føles godt, selv når du gamer i længere tid ad gangen.

Her er tale om en klassisk, men lækker gamermus, hvor der er kælet for detaljerne. LED-belysningen, som efterhånden er standard på alle seriøse gamermuse, snor sig langs centrum af musens overflade ned til det oplyste SteelSeries-logo, der er placeret dér, hvor håndfladen hviler. Det skaber et lækkert udtryk, som kommer til sin ret i lav belysning.

SteelSeries Rival 600 side

Komfort

Der er ikke en finger at sætte på SteelSeries Rival 600’s komfort – det er en enormt ergonomisk mus med bløde berøringsflader, der på hver side er foret med lækkert og behagelig gummi. Det sikrer et fast greb, som bliver ved med at være komfortabelt, selv når du har spiller i længere tid ad gangen.

SteelSeries Rival 600 har den unikke og innovative feature, at du selv kan justere vægten, så den matcher dine præferencer. De bløde sidepaneler er aftagelige, da der på hver side af musen er magneter, som gør det muligt at fjerne dem.

Herunder har du mulighed for at indsætte i alt 8 vægtstykker, der hver især vejer 4 gram, hvilket gør det muligt selv at bestemme, hvor meget din mus skal veje. Som standard vejer den 96 gram, hvilket er forholdsvist gennemsnitligt for en gamermus. Vælger du at montere alle vægtstykker, kan du få vægten helt op på 128 gram.

SteelSeries Rival 600 Vægtsystem

Du bør dog være opmærksom på, at det kan være vanskeligt at få vægtstykkerne til at sidde rigtigt. Det er derfor oplagt, at du kun gør det én gang, når du har fundet den vægt, du foretrækker.

Knapper og scroll-hjul

Knapperne på SteelSeries Rival 600 er utroligt behagelige, hvilket ikke mindst skyldes deres rillede tekstur. Både venstre- og højreklik er en god dybde, der giver en passende modstand, så du ikke risikerer at klikke ubevidst.

Denne mus har i alt syv knapper hvilket er nok til de fleste behov. Ofte er der for mange knapper, som aldrig bliver anvendt, hvorfor det er oplagt at holde det mere simpelt. Det sparsomme udvalg af knapper gør samtidig, at de er nemme at betjene.

Selve scroll-hjulet er kontureret, hvilket skaber et sikkert og perfekt scroll, der fungerer godt i stort set alle spilgenrer. Heller ikke her er der noget at sætte en finger på.

Features

Sensor

SteelSeries Rival 600 er en god allround-gamermus, der performer godt i stort set alle spil. Det skyldes ikke mindst den nøjagtige TrueMove 3-sensor, der første gang blev introduceret i Sensei 310. Det er dog ikke det eneste – Rival 600 er udstyret med endnu en sensor, hvis formål udelukkende er at sikre, at musen ikke drifter, når du løfter den fra underlaget.

Der er 0,5 mm lift off-distance, hvilket gør Rival 600 til en pålidelig og træfsikker mus med en perfekt responstid. Den egner sig til stort set alle spilgenrer, omend dens features først virkelig kommer til sin ret, hvis du spiller FPS-games, hvor responstiden er altafgørende.

Software

SteelSeries Rival 600 er udstyret med et hav af funktioner, som kan indstilles til at matche de fleste behov. Du ændrer i indstillingerne via SteelSeries Engine 3, der er et virkelig godt program, selvom det kræver en smule vejledning, hvis ikke du er bekendt med denne type software.

Rival 600 Software Steelseries Engine 3

Selve interfacet er clean og nemt at navigere i, hvis du ved, hvad du har med at gøre. I SteelSeries Engine 3 har du mulighed for at indstille makroer, DPI, linke profiler til forskellige spil samt justere på RGB-belysningen.

Rival 600 Software Steelseries Engine 3 RGB indstillinger

Det er primært, når lyseffekterne skal indstilles, at programmet halter en smule. Der er 6 forskellige lyszoner, du kan justere på, men som standard er der kun én valgt, hvilket medfører at du skal lege lidt rundt med indstillingerne, før du rammer rigtigt. Hvis du også har et gamer tastatur fra SteelSeries er det meget nemt at synkronisere din RGB belysning igennem programmet.

Performance

SteelSeries Rival 600 er en god og pålidelig gamer mus, der reagerer lynhurtigt. Den ære kan i høj grad tildeles det revolutionerende sensorsystem, hvor du ikke alene får TrueMove 3-sensoren, der sikrer en lynhurtig præcision og reaktionstid, men også en dedikeret lift off-sensor.

Her er ikke tale om en genrespecifik mus, da den performer på højt plan i de fleste typer af spil – uanset om du er til FPS, RTS eller enhver anden genre. Musens er samtidig utroligt behagelig, hvilket gør den ideel til dig, der ofte gamer i flere timer ad gangen.

Der er ingen tvivl om, at SteelSeries med Rival 600 sigter efter de professionelle eSports-atleter såvel som dem, der bare spiller på hobbyplan. Uanset hvilket niveau, du befinder dig på, får du en seriøs gamer mus i et lækkert design, som reagerer lynhurtigt og er enormt komfortabel.

Konklusion

SteelSeries Rival 600 er en seriøs gaming mus, som kan justeres, så den bliver præcis, som du vil have den. Den ligger godt i hånden og appellerer til dig, der spiller på hobbyplan, såvel som professionelle eSports-atleter.

Det er en all round-gaming mus, der ikke læner sig op ad én specifik genre, selvom det revolutionerende 2-sensor-system virkelig kommer til sin ret i FPS-spil, der kræver, at du reagerer hurtigt.

Du kan selv justere vægten på musen, ligesom der er et hav af andre indstillingsmuligheder, så du får præcis den mus, du ønsker. Der er ingen tvivl om, at SteelSeries Rival 600 absolut er en af de bedste, moderne gamer muse på markedet. Du finder også Rival 600 på toppen af vores liste over bedste gamer muse.

Læs også vores bud på de bedste gamer skærme på markedet.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar