Træn din aim: Sådan bliver du bedre

At have god aim (at kunne sigte godt) er en af grundstenene i alle skydespil på PC, specielt hvis du vil konkurrere online mod andre. Det er i sig egentlig en simpel process, som kommer helt af sig selv, når du spiller. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er noget du selv kan gøre for at fremskyde processen.

Der er tre ting, som vi skal kigge nærmere på, hvis vi gerne vil blive bedre til at aime hurtigt:

  • Hardware
  • Software
  • Træning

Hardware – Find den rigtige mus og musemåtte

Talent og hårdt arbejde tager dig kun så langt, som dit udstyr tillader. Først og fremmest skal du sørge for, at det i hvert fald ikke er udstyret, som holder dig tilbage. Når det kommer til aiming, så er det primært din mus og musemåtte der spiller ind. Du kan se vores guide til de bedste gaming muse her. Når det kommer til musemåtte, anbefaler vi altid en af de større af slagsen. Personligt kan jeg bedst lide de helt store musemåtter. Jeg bruger selv en QcK XXL fra SteelSeries.

Det siger sig selv, at du ikke bliver en pro aimer blot ved at købe en ny mus og musemåtte. Hvad du får, er en mus er designet til lige netop dette formål, og sammenlignet med en standard mus, så har du et langt bedre udgangspunkt til at udvikle dig og blive bedre.

Når du skal vælge din nye mus, så bør du først og fremmest finde ud af hvilken form/design du foretrækker. Du kan læse mere om design i vores guide til design og form.

Anden hardware som kan forbedre din aim er en ordentlig gaming skærm. Højere fps er lig med lavere input-lag, og det kan være med til at give dig den sidste fordel.

Software – Find de perfekte settings

Det kommer nok ikke som noget nyt for dig, at man kan indstille sensitivity på din mus, så markøren bevæger sig kortere eller længere, alt efter hvordan du bevæger musen.

Den første indstilling du skal kigge på er acceleration. Den skal ikke være aktiveret. Hele formålet med at blive bedre til at aime er, at opbygge sin muskelhukommelse – og acceleration gør dette langt mere besværligt. Det er på grund af at markøren bevæger sig mere eller mindre, alt efter hvor hurtigt du bevæger musen. Her skal du sørge for at “Forøg markørpræcision” ikke er aktiveret.

egenskaber for mus deaktiver acceleration

Der er et par indstillinger mere, som vi skal have indstillet korrekt. Først og fremmest skal du installere det officielle software, som følger med din gamer mus. Udover at du kan indstille farver, knap-funktioner og meget andet, så får du nemlig mulighed for at indstille din DPI (Dots Per Inch) og CPI (Counts Per Inch). CPI er blot et andet ord brugt for samme indstilling. Denne indstilling svarer direkte til dine bevægelser. Ved at sætte DPI’en op kræver det mindre bevægelser af musen, for at flytte markøren. Ved at nedsætte DPI’en får du mere præcise og langsomme bevægelser.

DPI (CPI) indstillinger steelseries3

I softwaren får du også mulighed for at opsætte dine egne indstillinger til forskellige spil. Jeg vil altid anbefale, at du benytter samme DPI og relativ sensitivity i alle dine FPS spil. Det kan dog være rart at have en anderledes DPI til eksempelvis MMO-spil, hvor mange foretrækker en højere DPI, da det ikke er lige så præcisionskrævende som i FPS spil.

Når du har fundet din DPI og sens in-game, så lad være med at ændre på det. Mange har det med at skifte sin sens, hvis man kommer ind i en lidt dårlig stime. Det kommer ikke til at hjælpe, og det er kun med til at messe med din muskelhukommelse. Så find dine indstillinger, og lad dem være.

Træning

Spil spillet. Det siger sig selv at for at blive bedre, så skal du bruge mange timer i dit foretrukne spil. En af de bedste måder, at forbedre din aim på, er ved at spille med et formål. Det vil sige, at du går ind i spillet med det formål at blive bedre til at aime. Det kan være du vil træne din aim udelukkende, og så fokuserer du kun på det. Eller du vil måske øve din AD-spam imens du aimer, så fokuser kun på det.

Optag gerne dit spil, og se hvordan du aimer i slowmotion. Her kan du se, om du konsekvent over- eller underaimer. Hvis du for eksempel altid trækker dit sigtekorn for langt ved flicks, så bør du overveje at nedsætte din DPI eller sensitivity. Omvendt hvis du underaimer, så sæt din sens op.

Det er dog ikke kun i dit foretrukne spil, at du kan forbedre din aim på. Der er nemlig udviklet programmer, som har det formål at forbedre din reaktionstid og præcision. Et godt eksempel på dette er Aim Hero på Steam.

Skriv en kommentar